Binding en betrokkenheid

Rosalinde Riedijk, Bestuurssecretaresse van de Burgemeester

Het is misschien niet de meest opvallende functie, maar wel een onmisbare. Een spil tussen de burgemeester, de organisatie en bedrijven of inwoners. Iemand die het overzicht bewaart en mensen aan elkaar verbindt. Zelf omschrijft ze haar werk als de smeerolie die zorgt dat alles soepel loopt. Rosalinde Riedijk vertelt over haar werk als bestuurssecretaresse van de burgemeester.

Spin in het web

“Ik werk sinds september 2017 bij gemeente Westland. Dit is mijn eerste werkgever, ik had hier mijn afstudeeropdracht gedaan en werd gevraagd om terug te komen. Ik dacht: daar kan ik mezelf blijven ontwikkelen. Via verschillende ondersteunende functies ben ik in mijn huidige rol terechtgekomen. Als mensen me vragen wat ik doe, noem ik mezelf managementassistente voor de burgemeester. Ik zorg bijvoorbeeld voor de planning, agendabeheer en het onderhouden van contacten. Loopt alles goed, zijn alle stukken op orde, alle collega’s op de hoogte van wat er speelt? Dan ben ik tevreden.

Luisterend oor

Ik vind het ook belangrijk dat de gemeente bereikbaar is voor de bewoners. Het komt voor dat iemand met de handen in het haar zit en denkt: de burgemeester is de enige die mij nog kan helpen. Dan wil ik diegene een luisterend oor bieden en op z’n minst de goede kant op sturen.

Als ik een bewoner verbind aan een collega, vind ik het mooi als diegene die bewoner ook terugbelt. Het is vanwege de werkdruk lastig om iemand meteen te helpen, maar alleen al laten weten dat je ermee bezig bent, is zo waardevol. Dat scheelt iemand misschien al een slapeloze nacht.

Binding

Ik geloof dat je sterk staat als je samen je krachten bundelt. Dan is het belangrijk dat je weet waar je kracht ligt. Je krijgt hier de mogelijkheid om dat scherp te krijgen. Bijvoorbeeld met het programma ‘Lef loont’. Daarin kijk je met je team hoe je beter op elkaar afgestemd kunt raken. Dat geldt ook voor teams onderling, zodat iedereen elkaar weet te vinden. Ik vind het mooi dat de organisatie daar ruimte voor maakt. Zo ontstaat er meer binding.

Vroeger werkte de secretaresse van de burgemeester alleen, die van de gemeentesecretaris ook, en die van de wethouders ook. Inmiddels zijn we een goed team geworden. Dat we dat voor elkaar hebben gekregen, vind ik heel prettig. We hoeven niet meer drie keer het wiel uit te vinden.

Verbeteren

Als je hier komt werken, is het mooi als je graag initiatief toont. Het is ook handig als je een tikkeltje eigenwijs bent en duidelijk maakt wat je van de dingen vindt. Hoe leuk is het als je iets kunt verbeteren of versnellen? Daar help je elkaar mee. En er is ruimte voor. Toen ik begon, was ik begin twintig en zat ik in een team met collega’s van boven de 40. Toch kreeg ik als jonkie de ruimte om een verschil te maken.

Je krijgt ook kansen om je te ontwikkelen. Er zijn bijvoorbeeld talentencoaches die je kunnen helpen. Toen ik hier net aan de slag was en ontdekte waar ik tegenaan liep, dacht ik: ik ga toch niet aan iemand vertellen wat er niet goed loopt? Uiteindelijk heb ik toch een coachingstraject gevolgd. Dat was geweldig. Ja, je wordt een wijzer mens bij gemeente Westland.”