Herinrichting Havenplein

Het Havenplein wordt heringericht, het plein is verouderd en heeft een opknapbeurt nodig.  Bewoners, horeca en winkeliers op dit plein zijn geïnformeerd over de plannen en hebben ideeën kunnen aandragen voor de herinrichting. Op 29 januari is er gestart met de werkzaamheden en het streven is dat het plein half april klaar is voor gebruik.

Klik om te vergroten

Stoepen verdwijnen

In het ontwerp zijn er geen hoogteverschillen meer. De stoepen verdwijnen en alles komt op één niveau. Zo is het plein makkelijker toegankelijk voor mensen in een rolstoel, met een rollator of kinderwagen.

Fietsnietjes

Bezoekers van het centrum kunnen nu hun fiets parkeren langs de muur van restaurant BIJ5. Hier zijn voldoende fietsnietjes geplaatst.

Bomen en groen

De zieke bomen worden gekapt. Zes gezonde platanen blijven staan. Er komen elf nieuwe leibomen terug. Vier leibomen, voor Mooi kappers en de Inktkiosk, worden vanaf het Marktplein in ’s-Gravenzande verpoot naar het Havenplein. De andere bomen worden in het najaar aangebracht. In de groenvakken  tussen de woningen en  parkeervakken worden groene hagen geplaatst.

Werkzaamheden

Meer over de werkzaamheden leest u in de bewonersbrief.

Voortgang en planning

De werkzaamheden worden in 4 fasen (pdf 2,35mb) uitgevoerd.

  • fase 1 zuidzijde Havenplein: van 29 januari t/m 23 februari
  • fase 2 aansluiting Rembrandtstraat en Havenplein: van 26 februari t/m 2 maart
  • fase 3 noordzijde Havenplein: van 5 t/m 23 maart
  • fase 4 aansluiting Havenplein op Havenstraat en Stokdijkkade: van 26 t/m 29 maart

Tijdens de uitvoering van fase 2 wordt het deel van de Rembrandtstraat ter hoogte van De Slimmerick geheel afgesloten. De directe omgeving wordt hierover tijdig geïnformeerd. Ook wordt een omleiding ingesteld.
In verband met de zomeropstelling van de weekmarkt, zal het pleindeel naast De Slimmerick uiterlijk 31 maart klaar zijn.

Parkeren

Tijdens de werkzaamheden zijn er, met name tijdens fase 2, nagenoeg geen parkeerplaatsen beschikbaar op het Havenplein. Hiervoor worden tijdelijk 18 parkeerplaatsen  aan het 1e deel van de Stokdijkkade aangelegd. Zodra fase 1 gereed is zijn daar ook weer 21 parkeervakken beschikbaar.

Klik om te vergroten

Vragen en informatie

Voor vragen of informatie: de heer L. Visser, projectleider van Groeneveld GWW, telefoon  06 202 008 93 of de heer M. Bunnik, toezichthouder, telefoon 0174-64 20 70