Omgevingsvisie

In de omgevingsvisie staat wat het gemeentelijke beleid is over de toekomstige ‘fysieke leefomgeving’. Dus de omgeving waarin we wonen, werken en recreëren. De ruimte in Westland is beperkt. We willen van alles: meer woningen, meer groen, alle ruimte voor het bedrijfsleven. Dat gaat niet meer, er moeten keuzes gemaakt worden. De omgevingsvisie gaat ons hierbij helpen.

Geef uw kijk op de toekomst van Westland

De gemeente Westland is volop in ontwikkeling. De tuinbouw groeit en ook het aantal inwoners neemt de komende jaren toe. Ondertussen willen we allemaal genieten. Bijvoorbeeld van de kust, fijne winkels, veilige speelplaatsen voor onze kinderen, de kassen én gezonde lucht. Maar hoe blijft deze snel groeiende gemeente aantrekkelijk en leefbaar? Een fijne plek om te wonen én om te werken? We willen graag hierover met u in gesprek over de toekomst van uw dorpskern.  De komende maanden gaan we namelijk in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties over de toekomst van Westland. En over de keuzes die we moeten maken om onze gemeente aantrekkelijk en leefbaar te houden. Uiteindelijk komen deze keuzes terecht in de omgevingsvisie.

Kom naar het Denk Mee Café!

Daarom organiseren we in oktober en november Denk Mee Cafés in verschillende dorpskernen. Het volgende Denk Mee Café vindt plaats op 31 oktober in Monster. Schuift u aan voor de snelle Monster-pubquiz waarin u reageert via uw mobiele telefoon op prikkelende stellingen over de toekomst van het dorp? Of loopt u langs de cafétafels en geeft u uw mening over de bereikbaarheid, het woningaanbod, de winkels, de tuinbouw of de natuur in Monster? Alle inwoners van Monster zijn van harte uitgenodigd voor deze interactieve avond. Alleen met uw inbreng krijgen we een duidelijk beeld van wat er leeft en welke ideeën er zijn! Vergeet niet uw smartphone of tablet mee te nemen.

Wanneer: Donderdag 31 oktober
Tijd: Inloop 19:00, aanvang 19:30 tot 21:30
Waar: De Noviteit, Kloosterlaan 33, Monster

Andere Denk Mee Cafés

We willen ook graag uw mening weten als u uit één van de andere dorpskernen komt. Daarom vinden In de onderstaande dorpen ook Denk Mee Cafés plaats. Deze avonden starten allemaal om 19u30 (inloop vanaf 19u00) en duren tot 21u30.

  • 31 oktober over Monster in De Noviteit (Kloosterlaan 33, Monster)
  • 7 november over ’s-Gravenzande en Heenweg in De Kiem (Koningin  Julianaweg 91, ’s-Gravenzande)
  • 14 november over De Lier in De Rank (Van Weelystraat 2, De Lier)

Over de toekomst van Poeldijk en Wateringen hebben al avonden plaatsgevonden.
Informatie hierover kunt u hier vinden op de pagina van centrumplannen.

In Honselersdijk, Kwintsheul, Ter Heijde en Maasdijk worden ook avonden over de toekomst georganiseerd, zodra de datum en plaats bekend zijn van deze avonden worden deze toegevoegd.

Aanmelden Denk Mee Cafés

Ja, ik kom naar het Denk Mee Café