Woning voor andere doeleinden gebruiken (onttrekkingsvergunning)

Wilt u een huur- of koopwoning met een koopprijs van onder € 250.000 anders gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan:

• het omvormen van woonruimte tot bedrijfsruimte
  • het omvormen van woonruimte tot kantoor of winkel
  • het samenvoegen van meerdere woonruimten tot één woonruimte
  • de kamergewijze verhuur van een woonruimte; de sloop van woonruimte

Dan heeft u een onttrekkingsvergunning nodig.

Aanvragen

U vraagt de vergunning aan door het aanvraagformulier (pdf 172kb) in te vullen. Stuur uw ingevulde aanvraagformulier met bijlagen naar:

Gemeente Westland
Afdeling DV/team BOCC
2670 AD Naaldwijk

Kosten aanvraag onttrekkingsvergunning
Soort productKosten
Onttrekking bij minder dan drie woonruimten€ 186,65
Onttrekking bij meer dan drie woonruimten € 746,25
  • Voorwaarden
    • u kunt de onttrekkingsvergunning voor woonruimten in combinatie met een omgevingsvergunning in principe alleen verkrijgen voor de activiteit bouwen en wonen.
    • de onttrekking van de woning mag niet in strijd zijn met het bestemmingsplan, voorschriften en verordeningen. Dit geldt ook voor andere gemeentelijke plannen.
    • de onttrekking van de woonruimte mag geen belemmering vormen voor het behoud of de samenstelling van de woonruimtevoorraad.