Woningbouwprojecten Naaldwijk

Bent u geïnteresseerd in een woningbouwproject in Naaldwijk? Momenteel worden er 7 woningbouwprojecten gerealiseerd: Floriëndaal, Gantel de Baak, Hoogeland, De Rentmeester, Waelpark, De Watertoren en Woerdblok.

Floriëndaal

In de Boschpolder is bedrijventerrein De Woerd uitgebreid. Op de plaats waar eerder glastuinbouw- bedrijven gevestigd waren, zijn bedrijven, woon-werk-combinaties en woningen gebouwd. Het grootste gedeelte van zowel de bedrijfsunits als de eerste fase woningen in de wijk zijn reeds gerealiseerd en verkocht. Verschillende soorten woningen en woon-werk-woningen zijn nog beschikbaar.

Meer informatie over Floriëndaal

Gantel de Baak

Gantel de Baak is centraal gelegen tussen de dorpskernen Naaldwijk en Monster en wordt een groen en waterrijk woongebied.  Dit nieuwe woongebied wordt in drie fasen gebouwd, De Haven, De Eilanden en het Middengebied. De plas van Alle Winden, Het Prinsenbos en het Monsterse strand liggen op fietsafstand. Dit project wordt gerealiseerd door Ontwikkelingmaatschappij Het Nieuwe Westland, ONW B.V.

Meer informatie over Gantel de Baak

Hoogeland

Met Hoogeland ontstaat er een nieuwe grote wijk in Naaldwijk. In deze wijk wordt meer gebouwd dan alleen maar woningen. Ook scholen en woonzorgzones zijn in de wijk geplaatst. Een lange houdbaarheid voor de inrichting van de totale wijk is één van de algemene hoofddoelen. In Hoogeland worden ongeveer 1100 woningen in totaal gebouwd door verschillende projectontwikkelaars. Hieronder een overzicht van de nog lopende projecten in de wijk Hoogeland:

De Rentmeester

Op het braakliggend terrein, nabij winkelcentrum de Tuinen (ingang Patijnenburg) in Naaldwijk, verrijst binnen enkele jaren het project ‘De Rentmeester’. Het project bevat een mix van wonen en winkelen. De start bouw is afhankelijk van de nog te doorlopen procedures. Het is een project van ontwikkelaar ‘Samen Ontwikkelen Westland b.v.’

Waelpark

Waelpark is een nieuw te realiseren woongebied tussen Naaldwijk en ’s-Gravenzande (voorheen bekend als Het Nieuwe Water). Het nieuwe woongebied Waelpark wordt in het zuiden begrensd door de Naaldwijkseweg en strekt zich tussen de Poelwatering en Dijckerwaal uit naar het noorden tot aan de Poelmolenweg. Door onder andere de ecologische zone, onderdeel van de Poelzone, die dwars door het toekomstige woongebied zal lopen krijgt het gebied een groen karakter. De woningbouw zal bestaan uit een gevarieerd aanbod grondgebonden woningen in verschillende prijscategorieën. Dit project wordt gerealiseerd door Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuw Westland, ONW B.V.

Meer informatie over Waelpark

De Watertoren

Het Rijksmonument de Watertoren wordt aangepast naar een uniek en luxueus pand met 8 appartementen en 1 penthouse met 3 verdiepingen. Elk appartement heeft een rond en rechthoekig gedeelte met in totaal een vloeroppervlakte van circa 135m2 tot circa 320m2. De Watertoren wordt een combinatie van oud en nieuw. De oude toren wordt helemaal gerenoveerd volgens de allerlaatste technische eisen en regels. De nieuwe glazen aanbouw vormt een prachtig contrast waarmee de klassieke uitstraling van de toren extra wordt versterkt.

Meer informatie over de Watertoren

Woerdblok

Woerdblok is een woningbouwproject gelegen tussen de Geestweg, Kleine Achterweg, Grote Woerdlaan en het woongebied De Lage Woerd. Woerdblok bestaat uit vier wijken: Waterwijk, Zandstrand, Waterrijk en Zandheuvel. In totaal worden er in dit plan bijna 1.000 woningen, zowel in de goedkope als in de dure sector gebouwd.

Meer informatie over Woerdblok