Een tegen eenzaamheid

Eenzaamheid kan iedereen overkomen: jong en oud. Het is niet fijn om weinig of minder sociale contacten te hebben. Hierdoor kan het gevoel ontstaan er niet meer bij te horen. Het kan leiden tot stress en problemen met de gezondheid. Samen met inwoners, vrijwilligers, (zorg)professionals en ondernemers pakken we eenzaamheid aan. Iedereen kan een bijdrage leveren.

Signaalpunt Eenzaamheid Westland

Gemeente Westland vindt het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid belangrijk. Daarom is in samenwerking met Vitis Welzijn signaalpuntwestland opgezet. Het doel van het Signaalpunt is om nog meer inwoners die zich eenzaam voelen te bereiken en te ondersteunen. Via een online formulier kunt u een signaal afgeven als u zich zorgen maakt om een ander die zich mogelijk eenzaam voelt. Ook als u zichzelf eenzaam voelt, kunt u dit hier aangeven. Een medewerker van Vitis Welzijn neemt dan binnen 3 dagen contact op en bespreekt de situatie met u. Als uw melding over een ander gaat kunnen alleen vervolgstappen worden gezet met toestemming van degene die het betreft.

Nieuwsbrief Eenzaamheid

Bent u als professional of vrijwilliger betrokken bij het thema eenzaamheid in Westland en wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief Eenzaamheid door een e-mail te sturen naar eenzaamheid@gemeentewestland.nl