PGB Portaal

In het PGB Portaal regel je alles rondom het persoonsgebonden budget zelf met DigiD. Van het opstellen van een zorgovereenkomst samen met de zorgverlener tot het declareren van de zorg. Via het portaal gaat dit eenvoudig, snel en worden fouten voorkomen. Het PGB Portaal is een pilot binnen gemeente Westland. Vanaf 2019 wordt het PGB Portaal opengesteld voor budgethouders in de rest van Nederland.

Om het PGB Portaal te kunnen gebruiken heeft u een DigiD nodig. Het is ook mogelijk dat een gemachtigde namens u de administratie voert, uw gemachtigde heeft hiervoor eveneens DigiD nodig.
Let op! Geef nooit uw eigen DigiD aan uw vertegenwoordiger of aan iemand anders.

 • Hoe werkt het?

  Binnen het PGB portaal sluit u uw zorgovereenkomst(en) digitaal af. Tijdens het invullen wordt direct gecontroleerd of alle gegevens juist zijn. Met één druk op de knop wordt uw zorgovereenkomst naar uw zorgverlener gestuurd. Ook het digitaal declareren van de zorg gaat eenvoudig en snel, en u kunt op elk gewenst moment de actuele stand van uw budget inzien.
   

 • Het PGB Portaal is er ook voor zorgverleners

  Om uw zorgovereenkomst digitaal te kunnen afsluiten dient uw zorgverlener zich ook aan te melden bij het PGB Portaal. Zorginstellingen en zzp’ers kunnen inloggen met een Vecozo-certificaat. Hiervoor moet de zorgverlener inschreven staan in het AGB-register. Op www.vektis.nl kan de zorgverlener hier meer informatie over vinden. Informele zorgverleners kunnen zich bij het PGB Portaal aanmelden met hun persoonlijke DigiD. Een informele zorgverlener is:

  • de partner van de budgethouder
  • een familielid (eerste- of tweedegraads) van de budgethouder
  • of een zorgverlener die niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.
 • Hulp bij gebruik PGB Portaal

  Heeft u hulp nodig bij het gebruik van het PGB Portaal? Vraag het aan een familielid of kennis. Lukt dat niet? Dan kunt u naar de Formulierenbrigade van Vitis Welzijn. De Formulierenbrigade is er voor iedere inwoner die moeite heeft met het invullen van formulieren op financieel of administratief gebied. Voor assistentie van de Formulierenbrigade kunt u zich aanmelden via welzijnsdiensten@vitiswelzijn.nl. De Formulierenbrigade werkt alleen op afspraak.
   

 • Contact

  Heeft u vragen over het PGB Portaal? Neemt u dan contact op met ons KlantContactCentrum via 14 0174 of stel uw vraag via info@gemeentewestland.nl.