Krachtig ouder worden in Westland

Inwoners die fit en sterk ouder worden kunnen zich langer zelf redden thuis en in het dagelijks leven. Reden voor de gemeente om samen te werken met fysiotherapeuten aan Krachtig ouder worden (Powerful Ageing). Dit beweegprogramma wordt aangeboden aan inwoners die een melding doen voor steun van Wmo.  Let op: we kunnen het op dit moment alleen aanbieden aan inwoners die voor het eerst en dus een nieuwe Wmo-melding doen.

Powerful Ageing

Powerful Ageing is een trainingsprogramma. Het is gericht op het herstellen van de spierkracht. Kracht neemt af als we ouder worden.  Spierkracht is nodig bij het uitvoeren van dagelijkse bewegingen, zoals uit de stoel opstaan, traplopen, bukken en uitrekken. Het zijn dus ook die bewegingen die men maakt bij huishoudelijke taken. En kunnen we alles in huis nog zelf doen, dan is er geen hulp nodig van anderen. Dat is een fijn idee.

De training

Powerful Ageing is een wetenschappelijk programma. De training is met eenvoudige oefeningen gericht op balans, reactie én kracht. Het doel is dat u zo makkelijker in en om uw huis kunt bewegen, zonder angst om te vallen. Fysiotherapeuten begeleiden u daarbij. Het trainingsprogramma wordt in groepsverband gegeven. Zo leren deelnemers meteen ook andere mensen kennen.

Iets voor u?

Wilt u de kracht hebben om trappen te blijven lopen? Wilt u graag met uw kleinkinderen buiten spelen? Wilt u graag zelf uw huishouden doen? Misschien gaat dit allemaal niet meer zo vanzelf als vroeger. Het trainingsprogramma helpt u om dagelijkse bewegingen weer met zelfvertrouwen uit te voeren.

Aanmelden

Meldt u zich aan bij de Wmo van de gemeente? Misschien kunt u dan meedoen aan het trainingsprogramma Powerful Ageing. U krijgt dan eerst een gesprek bij de fysiotherapeut. Na dit gesprek hoort u of het trainingsprogramma bij u past.

Meer informatie over het programma vindt u op de website van Powerful Ageing.