Wmo-melding

De Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maakt het mogelijk dat mensen langer zelfstandig blijven wonen. De gemeente helpt u hierbij.

Met een Wmo-melding vraagt u een gesprek aan met een medewerker van de gemeente. Samen met u bekijkt deze wat nodig is en wat de beste oplossing is. Dit kan een eenvoudig hulpmiddel zijn dat u zelf kunt aanschaffen, zoals een wandbeugel of een verhoogd toilet. Maar het kan ook zijn dat een voorziening nodig is vanuit de Wmo, zoals hulp in de huishouding of een scootmobiel.

Nadat u een gesprek heeft aangevraagd nemen wij binnen 2 weken telefonisch contact met u op. Als het nodig is volgt daarna een gesprek bij u thuis.

 • Wat niet onder Wmo valt

  Niet alles wordt betaald vanuit de Wmo. Producten die niet speciaal bedoeld zijn voor mensen met een beperking en die redelijk geprijsd zijn moet u zelf betalen. Toch geldt die lijst (pdf 19Kb) niet altijd voor iedereen. Het is ook afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

 • Voorbereiden op uw gesprek

  Om u goed voor te bereiden op uw gesprek met de gemeente kunt u zich vooraf verdiepen in mogelijke begeleiding en zorgaanbieders bij u in de buurt.

  Kijkt u voor begeleiding en zorgaanbieders waar gemeente Westland een contract mee heeft afgesloten in de ondersteuningscatalogus. Kiest u in het eerste keuzemenu voor gemeente Westland. In de overige keuzemenu’s kunt u uw zoekopdracht verder verfijnen.

 • Buurt Informatiepunt

  U kunt met al uw vragen ook terecht bij een Buurt Informatiepunt.