Woonoverlast

Iedere Westlander moet zich veilig thuis voelen in zijn eigen huis en buurt. Een prettige woonomgeving speelt hierbij een grote rol. Soms ervaren bewoners woonoverlast door hun buren en/of omgeving.

Wat te doen bij woonoverlast?

Laat uw buren weten dat u overlast van hen ervaart en waar deze overlast uit bestaat. Als uw buren niet weten wat er mis is, kunnen zij het ook niet oplossen. Spreek uw buren op een rustig moment aan op hun gedrag. Ruzie maakt de situatie alleen maar vervelender en de overlast wordt daarmee niet verholpen. 

Overlast of andere zaken in de directe leefomgeving kunt u daarnaast melden via het meldpunt openbare ruimte. Via de BuitenBeter app kunnen eventuele problemen in de fysieke leefomgeving direct gemeld worden.

Komt u er niet uit?

Houdt de overlast aan en komt u er niet uit?

  • Als u huurt van een woningcorporatie, dan kunt u woonoverlast rechtstreeks bij de woningcorporatie melden. Zij probeert dan te zoeken naar een passende oplossing.
  • Als u woningeigenaar bent of via een particulier huurt, dan kunt u kosteloos contact zoeken met Bemiddeling & Mediation. Bellen kan ook: 088-9648912. 

Ernstige en directe overlast?

Als er sprake is van agressie of ernstige woonoverlast, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Zorg melden

Wordt de overlast veroorzaakt omdat iemand zorg nodig heeft? Dan kunt u dit ook melden bij de gemeente of andere instanties.