Toeristenbelasting

Toeristenbelasting betaalt u voor een overnachting in een gemeente waar u niet bent ingeschreven, bijvoorbeeld in een hotel, caravan of bungalow. De toeristenbelasting betaalt u voor het gebruik van de mogelijkheden in onze gemeente, zoals schone stranden, straten en het onderhouden van wegen.

In 2024 is het tarief 5% over de kale overnachtingsprijs met een minimum van € 1,25 per persoon per nacht. De kale overnachtingsprijs is de prijs die de verhuurder in rekening brengt voor de overnachting. Extra kosten vallen hier niet onder. Extra kosten zijn bijvoorbeeld: ontbijt, roomservice, internet of sauna.

In 2023 is het tarief 5% over de kale overnachtingsprijs met een minimum van € 1,25 per persoon per nacht. De kale overnachtingsprijs is de prijs die de verhuurder in rekening brengt voor de overnachting. Extra kosten vallen hier niet onder. Extra kosten zijn bijvoorbeeld: ontbijt, roomservice, internet of sauna.

In 2022 is het tarief 5% over de kale overnachtingsprijs met een minimum van € 1,25 per persoon per nacht. De kale overnachtingsprijs is de prijs die de verhuurder in rekening brengt voor de overnachting. Extra kosten vallen hier niet onder. Extra kosten zijn bijvoorbeeld: ontbijt, roomservice, internet of sauna.