Hondenlosloopgebieden

Westland heeft verschillende hondenlosloopgebieden. Op deze speciale uitlaatplaatsen hoeft uw hond niet aangelijnd te zijn. 

Locaties

Er zijn op dit moment tien hondenlosloopgebieden in Westland.

  1. Hofpark in Wateringen
  2. Veilingweg De Lier
  3. Laan van Adrichem te De Lier
  4. Recreatiegebied De Wollebrand te Honselersdijk
  5. Prinsenbos te Naaldwijk
  6. Slaperdijk te Monster
  7. Jan Steenstraat te Monster
  8. Rijnvaartpark te ’s-Gravenzande
  9. Oranjepark te ’s-Gravenzande
  10. Groenstrook Kon. Julianalaan te ’s-Gravenzande

U kunt de locaties van de losloopgebieden zien op deze kaart

Opruimplicht 

Overal binnen de gemeente Westland geldt een opruimplicht. Daarom vindt u op veel plekken houders met (gratis) hondenpoepzakjes. Bij de tien hondenlosloopgebieden vindt u ze bij de ingang. Door de poep van uw hond(en) op te ruimen helpt u mee Westland schoon en netjes te houden.

Zijn de hondenpoepzakjes op? 

Wij controleren regelmatig of er nog genoeg zakjes in zitten en vullen deze bij. Toch kan het gebeuren dat de houder leeg is. U kunt dit dan aan ons doorgeven via het meldingenformulierof de Buiten Beter-app op uw telefoon. Wij vullen de houder dan zo spoedig mogelijk aan met nieuwe zakjes.

Onderhoud losloopgebieden 

De hondenlosloopgebieden worden heel regelmatig gemaaid en we ruimen elke keer het maaisel op. Zo voorkomen we dat grasaren hier kunnen groeien, want die veroorzaken overlast en zijn gevaarlijk voor honden en katten. Als grasaren in de vacht, ogen of oren blijven zitten kan dit zorgen voor wondjes en ontstekingen.Buiten de losloopgebieden is de kans groter dat honden in aanraking komen met grasaren, omdat we hier minder vaak maaien. Dit is onmogelijk gezien de hoeveelheid gras.