Grond afgraven en verplaatsen

U mag schone grond weghalen (afgraven) en verplaatsen. Is de grond vervuild? Dan moet u de grond altijd laten ophalen door een speciaal (gecertificeerd) bedrijf. U mag vervuilde grond niet zelf vervoeren en ergens achterlaten. Houd er ook rekening mee dat er mogelijk kabels en leidingen van u of anderen op uw stuk grond liggen die u niet mag beschadigen en toegankelijk moeten blijven.

Toestemming vragen

Bent u bezig met het afgraven van grond? Neem dan altijd contact op met de gemeente. Soms heeft u toestemming (een omgevingsvergunning) nodig. U vraagt deze bij aan het omgevingsloket.

Explosievenkaart

Na de Tweede Wereldoorlog zijn explosieven (bommen) in de grond achtergebleven. Op de explosievenkaart (pdf, 6 MB) is te zien in welke gebieden er risico is op deze explosieven.  

Bent u van plan in een risicogebied diep in de grond te werken? Dan geldt het beleid voor explosieven. Als u contact opneemt met de gemeente, hoort u wat u moet doen. Is het nodig voor uw werk toestemming (vergunning) te vragen, dan kijkt de gemeente automatisch naar het beleid voor explosieven.