Westland Woont Duurzaam

We wonen en werken in Westland steeds duurzamer en energiezuiniger. Om dat voor elkaar te krijgen informeren en adviseren we inwoners via westlandwoontduurzaam.nl. Hier vindt u tips over verduurzamen. Bijvoorbeeld hoe u zelf uw woning kunt isoleren, energie en daarmee geld kunnen besparen of andere manieren van verduurzamen.

Energiecoaches

Westland heeft energiecoaches. Deze energiecoaches zijn vrijwilligers die eigenaren van koopwoningen adviseren over het verduurzamen van hun woning. Zij beschikken over de nodige kennis over bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen, beschikbare subsidies en hoe u bewuster met energie om kunt gaan.

Energiescans

Vraag de energiecoaches om raad als u energie wilt besparen maar niet goed weet wat te doen of waar te beginnen. Heeft u een koopwoning van vóór 1980? Dan komt u in aanmerking voor een gratis QuickScan van uw woning. Een energiecoach komt dan langs en kijkt naar verschillende onderdelen van de woning. Vervolgens krijgt u een adviesrapport met wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen.

Samen met de energiecoaches organiseert Westland Woont Duurzaam gratis Kennisavonden Energie besparen. Tijdens zo’n kennisavond wordt informatie gedeeld over energie besparen in huis. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kijk dan in de agenda van Westland Woont Duurzaam waar en wanneer de volgende kennisavond wordt georganiseerd.

Op westlandwoontduurzaam.nl vindt u alle informatie, tips en meer over duurzaamheid in Westland.