Westland woont duurzaam

Westland Woont Duurzaam is een campagne van de gemeente met als doel de bestaande woningvoorraad te verduurzamen en inwoners te stimuleren om energie te besparen. De campagne Westland Woont Duurzaam haakt aan bij de landelijke campagne van de Rijksoverheid ‘Energie besparen doe je nu’ die er op gericht is om meer woningen energiezuinig te maken. Hiermee wordt gewerkt aan de landelijke doelstelling om in 2050 de gebouwde omgeving aardgasvrij en energieneutraal te hebben.

Samen maken we Westland Duurzaam! Meer informatie over de campagne, acties en hoe u zelf energie kunt besparen? www.westlandwoontduurzaam.nl

Wijkacties energiescan

Vanaf  begin 2018 is gestart met wijkacties  waarmee eigenaren van een koopwoning van vóór 1980 via een brief worden benaderd voor een gratis energiescan. Groenoverleven.nu, een gespecialiseerd bedrijf in energiescans en energiebesparende maatregelen, voert deze scans in opdracht van de gemeente uit. Na eerdere energiescans in De Lier,  Poeldijk, Naaldwijk, ’s-Gravenzande en Wateringen, worden ze nu in Honselersdijk en Kwintsheul aangeboden.

Hoe werkt het?

Een aantal woningeigenaren heeft een brief ontvangen voor een gratis, energiescan van hun woning. De brief is toegezonden aan een selectie huiseigenaren met een koopwoning van vóór 1980. Dit zijn woningen die vaak minder goed geïsoleerd zijn en onderhoud nodig hebben. Bij deze woningen kan er nog heel wat bespaard worden op energieverbruik, denk hierbij aan isolatie of dubbelglas. Als een huiseigenaar via de brief een energiescan aanvraagt, komt een energieadviseur van groenoverleven.nu thuis langs. De adviseur kijkt vooral naar de huisinstallaties, opbouw van het dak, gevels en de begane grondvloer. Na dit bezoek ontvangt de eigenaar een mail met een vrijblijvend advies over het energiezuiniger maken van de woning. Dit is goed voor het milieu en zorgt ook voor een lagere energierekening!

Geen brief ontvangen? Wel interesse?

Heeft u geen brief ontvangen maar wel  interesse en u bent eigenaar van een koopwoning van voor 1980? Vraag  de energiescan aan via groenoverleven.nu