Plannen voor de horeca (horecavisie)

De plannen van de gemeente voor de horeca staan in de horecavisie. In dit document geeft de gemeente aan wat belangrijke gebieden voor horeca zijn. Dat geeft ondernemers wat zekerheid als zij hier willen investeren.  

De gemeente ziet nieuwe horecabedrijven het liefst komen in de dorpskernen. Dan blijven die levendig en aantrekkelijk. Voor horeca in waardevolle panden of langs een toeristische route maakt de gemeente een uitzondering. 

In de horecavisie staat ook een onderzoek naar hoe inwoners van Westland leven (leefstijlen). Hiermee krijgen ondernemers een beter beeld op wie zij zich kunnen richten in Westland. 

In de toekomst komen er regels voor horeca in winkels. Verder zijn er kansen voor ideeën voor horeca en/of evenementen voor groepen die nu minder aan bod komen. 

Wensen

  • we proberen aantrekkelijke en levendige dorpskernen te houden en versterken het aanbod met vernieuwende ideeën 
  • we willen de Westlandse horecasector beter op de kaart zetten 
  • ieder dorp is uniek, met eigen en verschillende eigenschappen die we beter willen laten zien 
  • we breiden het aantal vaste strandpaviljoens dat het hele jaar open is uit van één naar vier 
  • we juichen het toe als ondernemers in de horeca maatregelen nemen om duurzamer te worden en maken hiervoor een lijst met dingen die ze kunnen doen (checklist) 
  • balans tussen horeca, groen, wonen en andere economische sectoren 
  • de kernen vullen elkaar aan