Reisdocument vermist

Is uw reisdocument vermist? Dan kunt u dat online of aan de balie melden.

Meld de vermissing online

U kunt de vermissing online melden. Hiervoor gebruikt u onderstaande knop. U moet inloggen met uw DigiD en uw gegevens invullen. Het is mogelijk om een vermissing door te geven van uw eigen document of van het reisdocument van uw kinderen tot en met 11 jaar die op hetzelfde adres als u staan ingeschreven.

Inloggen met DigiD Meld de vermissing online

Meld de vermissing aan de balie

Maak eerst een afspraak voor het aanvragen van een nieuw reisdocument aan de balie. Aangifte van vermissing kan bij de balie tegelijk met de aanvraag van uw nieuwe reisdocument. Zorg wel dat u de reisdocumenten die u nog wel heeft, meeneemt naar deze afspraak.

Maak een afspraak voor een paspoort Maak een afspraak voor een ID-kaart

Wij slaan de vermissing op in ons systeem om fraude en misbruik te voorkomen. Uw reisdocument is vanaf dat moment niet meer geldig. Een als vermist opgegeven paspoort of ID-kaart kunt u niet meer gebruiken of ermee reizen. Vindt u het document terug? Dan moet u het bij ons inleveren zodat wij het kunnen vernietigen. 

Bij 3 of meer kwijtgeraakte identiteitsbewijzen binnen 5 jaar, kan het langer duren voordat u een nieuw identiteitsbewijs krijgt.