Ineke Zwinkels-van den Broek

Het is mij een voorrecht me aan jullie, toekomstige bruidsparen, te mogen voorstellen. Mijn naam is Ineke Zwinkels-van den Broek. Geboren (in 1952) en getogen Westlandse.

Na mijn middelbare school ben ik opgeleid tot analiste, in dit vak ben ik ook enkele jaren werkzaam geweest, o.a. bij Shell. In 1980 startten mijn man, Theo en ik, ons gezin en stopte ik met werken. Dit was in die tijd heel gewoon.

Na een paar jaar kreeg ik de kans om rondleidster te worden in het Westland, met name voor de glastuinbouw. Dit werk heb ik zo'n 25 jaar gedaan, in zowel de bloemen- als de groentensector. De groepen kwamen vanuit alle delen van de wereld. Het leuke aan dit werk vond ik altijd de grote verscheidenheid aan mensen. Mooi om ze te laten delen in het moois wat wij in het Westland te bieden hebben.

In oktober 2010 ben ik beëdigd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Ook in deze functie ga ik ervan uit allerlei mensen te ontmoeten. Ieder met zijn/haar eigenschappen.

Vóór de trouwdag maak ik met het bruidspaar een afspraak voor een gesprek. Hierin probeer ik op luchtige wijze, maar wel met serieuze ondertoon, jullie te leren kennen. Soms zijn er speciale wensen, die kunnen altijd besproken worden.

Zo laat ik op die mooie dag van jullie huwelijk graag een stukje van jullie leven en dat van de getuigen de revue passeren. En omdat de trouwdag niet op zichzelf staat en we samen de maatschappij vormen, zoek ik naar een actualiteit of iets in de kunst om jullie huwelijk in deze tijd te plaatsen.

Ik wens jullie een goede voorbereiding toe voor deze dag die voor veel paartjes jarenlang de mooiste dag van hun leven zal zijn.

Overigens ben ik in principe elke dag beschikbaar.