Marja van der Hout-van Oosten

Mijn naam is Marja van der Hout-van Oosten. Ik ben geboren (1958) en getogen in Monster en woon sinds mijn huwelijk (1978) met Jan in Naaldwijk. We zijn ouders van vier dochters die allemaal zijn uitgevlogen en genieten volop van onze vijf kleinzoons.

Ik heb altijd bij de gemeentelijke overheid gewerkt waarbij het aantal uren wisselend is geweest, aangepast aan de gezinssituatie. Naast manager thuis en de betaalde baan ook tijd gemaakt voor vrijwilligerswerk o.a. op de school van de dochters en voor de Protestantse gemeente te Naaldwijk.

In mijn vrije tijd zing ik met veel plezier bij de Westlandse Koorvereniging Musica, bezoek ik concerten, onderhoud ik de sociale contacten met familie en vrienden en lees ik graag.

Sinds december 2013 heb ik de mooiste nevenfunctie die er is, namelijk die van trouwambtenaar. Ik ben, in principe iedere dag, beschikbaar voor elk paar dat in de gemeente Westland gaat trouwen (of elk stel dat hun partnerschap gaat registreren).

Ik vind het belangrijk dat een bruidspaar ook bij de burgerlijke huwelijksvoltrekking ervaart dat het echt “hun” trouwdag is. Ik hecht er dan ook aan om de wensen voor de ceremonie rond het “jawoord” tijdig met het bruidspaar te bespreken. De kennismaking tijdens een ontspannen gesprek zorgt ervoor dat ik een persoonlijke toespraak kan houden. Elk stel is uniek en dus zal een ceremonie bij mij nooit standaard zijn. Ik vind het eervol en bijzonder om een bijdrage te mogen leveren aan een mooie huwelijksdag.

Veel plezier met alle voorbereidingen en graag tot ziens.