Marjoke van Arnhem-van Baalen

Mijn naam is Marjoke van Arnhem-van Baalen (voorheen Marjoke van der Wilk), sinds 11 juli 2014 ben ik opnieuw getrouwd. Ik ben samen met mijn man woonachtig in Naaldwijk waar ik in 1959 ook geboren werd.

Tijdens jullie trouwceremonie sta ik stil bij het verhaal van jullie liefde: hoe, waarom en met name voor altijd. Alle belangrijke dingen die verteld moeten worden op zo’n moment.

Er mag gelachen worden, hardop of alleen met een glimlach, maar er mag ook een traantje gedroogd worden. Het is immers een speciale dag en iedereen heeft een eigen verhaal met hoogte- en dieptepunten. Sommige verhalen zijn een beetje verdrietig en ik ben er, geloof ik, goed in om het verdriet te benoemen en het een plek te geven tijdens de ceremonie.

Gelukkig zijn de meeste verhalen prachtig en inspirerend. Als ik jullie trouwambtenaar word dan hebben we vooraf een persoonlijk gesprek waarin ik alles wil weten over jullie liefde. Jullie verhaal. Ik schrijf dat uit en zorg dat het een verhaal wordt waarin jullie je zelf kunnen herkennen en waar het publiek om kan grinniken. Het is jullie dag en alles kan. Het moet een onvergetelijke dag zijn. Iets waar je blij aan terug denkt.

Mijn eigen levensverhaal heb ik al een keer opgeschreven en uitgegeven in boekvorm. Dit werd het begin van een schrijfcarrière. Ik heb diverse boeken geschreven en uitgegeven over het Westland en heb als journalist vijftien jaar gewerkt voor de Westlandsche Courant. Sinds 2000 ben ik eigenaar van Bureau Marjoke (www.marjoke.nl) waarvoor ik als ZZP-er teksten schrijf en grafische vormgeving aanbied.

Een gesprek met jullie als toekomstig bruidspaar is voor mij hét uitgangspunt voor een mooie bijeenkomst. Als geen ander weet ik dat deze dagen met een ‘gouden rand’ kostbaar zijn en je je leven lang eraan blijft refereren. Ik vind het een eer om daar deel van uit te mogen maken en ik zorg dat het een onvergetelijke ceremonie wordt.

Vreemde talen: Engels, Duits, Spaans en Pools is gedeeltelijk mogelijk in de speech.
Ik ben alle dagen van de week beschikbaar.