Aanvragen huisnummer

U kunt een huisnummer aanvragen als uw woning, appartement of bedrijfsruimte nog geen huisnummer heeft. Dat noemen we (verblijfs)objecten. Deze moeten allemaal een nummer hebben zodat bijvoorbeeld de ambulance of politie ze kunnen vinden. Alle huisnummers staan in de BAG(Basis registratie Adressen en Gebouwen).

Omgevingsvergunning

Moet u werkzaamheden (laten) doen, of heeft u deze laten doen, controleer dan eerst of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Doe hiervoor een vergunningcheck. Heeft u een
omgevingsvergunning nodig, dan hoeft u geen huisnummer aan te vragen. Met de vergunning krijgt u ook een huisnummer.

Splitsingsvergunning

Gaat u uw woning splitsen in twee of meer woningen? Controleer dan of u een splitsingsvergunning nodig heeft. Als u een splitsingsvergunning nodig heeft, hoeft u geen huisnummer aan te vragen. Met de vergunning krijgt u ook een of meer huisnummer(s).

Aanvragen

Voor de aanvraag hebben wij een aantal gegevens nodig. Zorg dat deze klaar liggen. U kunt het formulier ook gebruiken voor een aanvraag om een huisnummer te veranderen of terug te trekken.

Regel online

  • plattegrond bouwplan (in CAD- bestand)
  • luchtfoto van de situatie zoals die nu is
  • alle verdere informatie die nodig kan zijn voor het bepalen van een juist nummer (brochure, nieuwsbrief)

Als u een huisnummer heeft gekregen, moet u binnen 4 weken een huisnummerbord plaatsen.

Als u nog geen huisnummer heeft, maar wel gas en licht wilt aanvragen, kunt u  dat via Mijnaansluiting.nl aanvragen. Gebruik voor de aanvraag het dichtstbijzijnde adres en postcode. Voor het aanvragen van een wateraansluiting heeft u wel een huisnummer nodig.

Het aanvragen van een huisnummer is gratis. 

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van (website)formulieren? U kunt binnenlopen bij een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Andere vraag? Vul het contactformulier in of bel met telefoonnummer 14 0174.

Hoe staat het met mijn aanvraag of melding?

Wilt u de status van uw aanvraag of melding weten, gebruik dan het contactformulier.