U wilt een ander helpen

Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid. Het zijn kleine dingen die het verschil kunnen maken. Samen koffie drinken, wandelen, voorlezen of helpen bij een klusje in huis kunnen veel voor iemand betekenen. Een luisterend oor en een warm gesprek leveren veel gezelligheid op. 
 
Hoe eerder u (h)erkent dat iemand eenzaam is, hoe meer u voor iemand kunt doen. Lees op de website van Een tegen eenzaamheid hoe u kunt zien dat iemand misschien eenzaam is.

Hoe zet u de eerste stap om iemand te helpen? Lees de tips op de website van Een tegen eenzaamheid

Er zijn veel activiteiten en organisaties die ondersteuning en zorg bieden. Help een ander op weg en bekijk samen het overzicht op de website van het Hulpzoeker Westland

Als vrijwilliger kunt u veel doen voor een ander. En het geeft u een tevreden gevoel. Wilt u aan de slag als vrijwilliger? Vraag en aanbod komen bij elkaar op de website van Westland voor elkaar. Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk? Dan kunt u terecht bij Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet.

Kent u of bent u iemand die zich eenzaam voelt? Heeft u hulp nodig of vindt u het lastig iemand anders te helpen? Bij Vitis Welzijn kunt u terecht voor steun en advies. Op het speciale formulier Steun of advies bij eenzaamheid kunt u uw gegevens invullen. Een medewerker van Vitis Welzijn neemt dan contact met u op. 

Nieuwsbrief Eenzaamheid

Bent u als professional of vrijwilliger betrokken bij het thema eenzaamheid in Westland en wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dan kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief Eenzaamheid