Uw Wmo aanpassen

Heeft u al een Wmo-voorziening? En wilt u iets aanpassen of regelen voor uw Wmo? Kijk dan hieronder hoe u dit doet. Ook leest u hoe u van zorgaanbieder kunt veranderen. 

Verhuizen en Wmo

Verhuist u naar een andere gemeente? Of komt u in onze gemeente wonen? Dan moet u dat op tijd doorgeven aan uw Wmo-consulent (zie contactgegevens onder aan de pagina). Ook moet u zelf op tijd een melding doen bij uw nieuwe gemeente. Vraag dit na bij de gemeente waar u gaat wonen. U meldt u voor een nieuwe dienst (voorziening) of u kunt vragen of zij uw voorziening over wil nemen.  

Wmo-hulpmiddel laten repareren 

Wilt u een Wmo-hulpmiddel laten repareren? Vraag dit dat aan uw leverancier of bij de gemeente. De gemeente betaalt de meeste reparaties.   

Heeft u een reparatie aan een hulpmiddel van Meyra? Neem dan contact op met Meyra Zoeterwoude via telefoonnummer (071) 542 60 17. Of stuur een e-mail met uw vraag naar [email protected].  

Veranderen van aanbieder

Bent u niet tevreden met uw zorgaanbieder? Praat dan met iemand uit die organisatie. Komt u er samen niet uit? Dien dan een klacht in bij de zorgaanbieder. Als ook daarna de situatie niet verbetert, bel dan met de gemeente op telefoonnummer 14 0174

Voor Ondersteuning en Regie huishouden

Kijk in de lijst van zorgaanbieders en neem alvast contact op met de gewenste aanbieder. Zo weet u of deze aanbieder plek voor u heeft. U kunt veranderen van aanbieder met ons wijzigingsformulier.   

Als wij uw wijzigingsformulier hebben gekregen, nemen wij contact met u op. Daarna vragen wij een zorgplan op bij de aanbieder die u kiest. 

Overige aanbieders

Vul ons meldingsformulierin. Wij nemen dan contact met u op. Samen kijken wij welke andere aanbieder bij uw situatie past. Daarna vragen wij bij de nieuwe aanbieder een zorgplan voor u op.

Overlijden partner/huisgenoot

Is uw dierbare overleden? En wilt u de hulp of het middel vanuit Wmo op uw naam laten zetten? U moet dan een Wmo-melding voor uzelf doen.  

Wmo opzeggen

Heeft u geen hulp of middelen vanuit de Wmo meer nodig? Of is uw dierbare overleden? Zeg dan uw Wmo-voorziening op bij de gemeente of de zorginstantie. Zo kan uw eigen bijdrage op tijd stop worden gezet. Ook komen middelen weer vrij voor anderen met een hulpvraag. 

Uw Wmo opzeggen kan via:

Geef hierbij de reden en de datum van stopzetten door. 

Zegt u de Wmo op omdat u voortaan onder de Wet Langdurige Zorg valt (Wlz)? Geeft u dan de datum door waarop uw Wlz begint.  

Wij streven ernaar om uw Wmo-opzegging binnen twee weken te verwerken.  

Bewijs van opzeggen

Als u uw Wmo-hulp of –middel opzegt, krijgt u bericht thuis daarvan. Deze brief noemen we een beëindigingsbeschikking. In deze beschikking staan welke middelen stop zijn gezet. Ook staan hierin de zorgaanbieders of leveranciers die wij opdracht hebben gegeven de producten op te halen of de diensten te stoppen.