Vervoer

Hier vindt u een overzicht van mogelijkheden voor vervoer. Hulp via de Wmo  (Wmo-voorziening) is de regiotaxipas.  

Reizen

Beweegt u zich niet meer makkelijk door ouderdom, ziekte of handicap? En bent u afhankelijk van anderen voor uw vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan familie of vrienden? Vraag de gemeente dan om hulp. Wij kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.  

Binnen de regio

Algemene diensten (voorzieningen):  

  •  de Plusbus voor zestigplussers  
  • de Rolbus voor mensen met een scootmobiel of rolstoel  

  • de Regiotaxi

Buiten de regio

Heeft u vanuit de Wmo een rolstoel of scootmobiel? Of heeft u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK)? En wilt u buiten de regio reizen? Vraag dan bij Valys een pas aan voor vervoer buiten regio Westland. Heeft u deze hulpmiddelen niet? En is reizen met het openbaar vervoer een probleem? Dan kunt u via een Wmo-melding vragen of u een Valys-verklaring kunt krijgen. Als wij dit goed vinden, dan kunt u met de Valys-verklaring de pas aanvragen.  

Regiotaxipas

Bent u met vervoer afhankelijk van de regiotaxi doordat u slecht kunt lopen. Dan kunt u een regiotaxipas aanvragen. Zo reist u met korting met de regiotaxi. De regiotaxipas vraagt u aan met een Wmo-melding.   

Vervoer van en naar werk met een taxi regelt u via uw werkgever en het UWV. Daar heeft u geen regiotaxipas voor nodig. Ook vervoer naar de dagbesteding kunt u niet regelen met een regiotaxipas. 

Vervoersbegeleiding

Heeft u extra hulp nodig voor een bezoek aan ziekenhuis, tandarts of een ander bezoek? En kunnen familie of vrienden niet helpen? Dan kan Vitis u helpen met vervoersbegeleiding