Vervoer

Hier vindt u een overzicht van mogelijkheden voor vervoer. Hulp via de Wmo  (Wmo-voorziening) is de Wmo-pas voor de regiotaxi. Maar ook zonder Wmo kunt u gebruikmaken van de regiotaxi. Bijvoorbeeld als u kortdurend een probleem heeft waarvoor u geen vervoersoplossing kunt vinden. U kunt dan een regiotaxipas aanvragen via de website van Regiotaxi Haaglanden.

Reizen

Beweegt u zich niet meer makkelijk door ouderdom, ziekte of handicap? En bent u afhankelijk van anderen voor uw vervoer. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan familie of vrienden? In gemeente Westland zijn diverse mogelijkheden waarmee u met uw hulpvraag terecht kunt. Zo is Vitis Welzijn heel actief. Komt u er dan nog niet uit, vraagt u dan de gemeente om hulp. Wij kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.  

Binnen de regio

Algemene diensten (voorzieningen):  

  •  de Plusbus voor zestigplussers  
  • de Rolbus voor mensen met een scootmobiel of rolstoel  
  • de Regiotaxi

Buiten de regio

Heeft u vanuit de Wmo een rolstoel, Regiotaxipas of scootmobiel? Of heeft u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK)? En wilt u buiten de regio reizen? Vraag dan bij Valys een pas aan voor vervoer buiten regio Westland. Heeft u deze hulpmiddelen niet? En is reizen met het openbaar vervoer een probleem? Dan kunt u via een Wmo-melding vragen of u een Valys-verklaring kunt krijgen. Als wij dit goed vinden, dan kunt u met de Valys-verklaring de pas aanvragen.  

Regiotaxipas

Maakt u regelmatig gebruik van de regiotaxi, omdat u slecht kunt lopen? En bent u met vervoer afhankelijk van de regiotaxi? Dan kunt u een Wmo-pas voor de regiotaxi aanvragen. Zo reist u met korting met de regiotaxi. Deze regiotaxipas vraagt u aan met een Wmo-melding.   

Vervoer van en naar werk met een taxi regelt u via uw werkgever en het UWV. Daar heeft u geen regiotaxipas voor nodig. Ook vervoer naar de dagbesteding kunt u niet regelen met een regiotaxipas.