Opening 250ste schaaktafellocatie

Op zaterdag 20 juli staat een combinatie van schaken, dammen en fietsen centraal in Westland. Zo wordt om 12.00 uur de 250e schaaktafel van Nederland officieel geopend in Naaldwijk, tegenover Westlandtheater De Naald. Wethouder Michiel Ferwerda opent deze locatie samen met Anneke van Zanen (voorzitter NOC*NSF) en Jesús Medina Molina (initiatiefnemer van Urban Chess).  Ook wordt dan stilgestaan bij de 100e verjaardag van de Wereldschaakbond FIDE.    

Behalve de opening van de 250e locatie worden op 20 juli ook vier andere schaak-/damtafels in gebruik genomen in de dorpskernen De Lier, Monster, ’s-Gravenzande en Wateringen. In de andere zes dorpskernen wordt voor het einde van dit jaar nog een schaak-/damtafel geplaatst.  

Nieuw: Fietsroutes langs de schaak-/damtafels in Westland

Direct na de openingshandeling kan iedereen die dit wil een route langs alle nieuwe schaak-/damtafels fietsen. Er zijn twee routes van 25 km en 40 km (deelname is gratis). U vindt de routes uiterlijk 13 juli op www.westlandschaakt.nl. De fietsroutes kunt u op elk van de vijf locaties starten en op elke locatie staan consumpties klaar. En start u in Naaldwijk? Dan ontvangt u een goodiebag (zo lang de voorraad strekt).

De schaak-/damtafels dragen bij aan sportieve ontmoetingen

Met de plaatsing van schaak-/damtafels in Westland willen we inwoners stimuleren en uitdagen om (meer) te gaan bewegen, spelen, sporten en ontmoeten.

Gebruik en onderhoud van de tafels

 Het gebruik van de tafels wordt mogelijk gemaakt door Stichting Schoolschaak Westland in samenwerking met een aantal andere partijen. De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van de schaak-/damtafels en heeft de uitleenadressen voor materiaal geregeld.

Heeft u vragen over de schaak-/damtafels of de fietsroutes?

Neem dan contact op met de Stichting Schoolschaak Westland via [email protected].