Adviesraad migratie bezoekt Westland

Op 10 april bracht de Adviesraad Migratie een bezoek aan Westland. Deze raad geeft onafhankelijk advies aan de rijksoverheid over migratie. Het doel van de Adviesraad Migratie is om bij te dragen aan een sterk migratiebeleid. Bij Maarel Orchids in Maasdijk werden zij ontvangen door wethouder Peter Valstar (o.a. economie, arbeidsmigratie), algemeen directeur Angela Mutters-van der Maarel (Maarel Orchids) en operationeel directeur Robin Taal (uitzendburo Tradiro). Daar kregen ze uitleg over de rol van arbeidsmigranten in het productieproces.

Het bedrijf heeft voornamelijk Nederlandse, Poolse en Roemeense werknemers. Om de communicatie te verbeteren, kiest Maarel Orchids voor uitzendkrachten die Engels spreken en bieden ze Nederlandse taallessen op het werk aan. Ook zijn er kansen voor groei, waardoor meerdere productiemedewerkers zijn opgeklommen tot bijvoorbeeld teamleider.

Algemeen directeur Angela Mutters-van der Maarel: “Een groot deel van de arbeidsmigranten werkt lange tijd bij ons en bouwt hard aan een bestaan in Nederland. Hier zijn we erg trots op en ik ben blij dat we een positief beeld hebben kunnen laten zien en welke verantwoordelijkheden wij als werkgever nemen voor ons personeel”.

Wethouder Peter Valstar: “De glastuinbouw is onlosmakelijk verbonden met arbeidsmigratie. We hebben samen met een Westlandse ondernemer en een uitzendbureau op een mooie wijze laten zien dat arbeidsmigranten meer zijn dan handjes in onze sector. Ze krijgen taalles en ontwikkelmogelijkheden aangeboden waarbij ze kunnen doorgroeien in het bedrijf. Vaak blijven ze zelfs voor het werk en de liefde!”