Ondermijning ontmaskerd voor mkb’ers

Bent u mkb’er? Stap dan binnen in de schaduwrijke (onder- en boven)wereld van ondermijning. Samen met het MKB Westland organiseren we een interessante bijeenkomst op dinsdag 4 juni in het World Horti Center in Naaldwijk. Doel van deze bijeenkomst is dat u als ondernemer ondermijning sneller herkent en weerbaarder wordt. 

Ondermijning is een groeiend probleem dat onze maatschappij ernstig kan verzwakken

Criminelen opereren steeds vaker vanuit de ‘bovenwereld’, waarbij ze zich verschuilen achter legitieme bedrijven en instellingen. Dit heeft diepgaande gevolgen voor de integriteit van onze samenleving. Daarom werkt de gemeente nauw samen met politie en het bedrijfsleven om ondermijning aan te pakken. Sommige Westlandse ondernemers hebben helaas ook te maken (gehad) met ondermijning en worden bijvoorbeeld onder druk gezet om zwart geld wit te wassen via hun bedrijf. En soms worden ondernemers benaderd om een lege ruimte te verhuren waar vervolgens criminele activiteiten plaatsvinden. 

Ontdek tijdens de bijeenkomst hoe ondermijning werkt. Wat is de aard van het probleem? Welke impact heeft ondermijning? Hoe kunt u samen met andere mkb’ers samenwerken om ondermijnende praktijken aan te pakken? 

Een ervaringsdeskundige deelt zijn ervaringen

Een belangrijke spreker tijdens de bijeenkomst is een voormalig crimineel. In zijn verhaal deelt hij graag zijn ervaringen met u en geeft hij inzicht hoe criminelen te werk gaan in de ‘bovenwereld’. Vanwege privacyregels en om de anonimiteit van de spreker te garanderen is het maken van foto’s of video’s tijdens deze bijeenkomst niet toegestaan. 

Programma

  • 16:00 uur:    inloop met koffie, thee en iets lekkers
  • 16:30 uur:    opening door Rob Veenman
  • 16.35 uur:    toespraak door burgemeester Bouke Arends
  • 16:40 uur:    presentaties van politie en vertegenwoordigers van Meld Misdaad Anoniem
  • 17:05 uur:    ondermijningservaringen door Royal FloraHolland
  • 17:15 uur:    de realiteit van ondermijning - het verhaal van een ex-crimineel
  • 17:45 uur:    vragenronde en discussie
  • 18:00 uur:    afsluitende netwerkborrel

Wilt u als mkb’er bij deze bijeenkomst zijn?
Meld u aan snel aan via www.mkbwestland.nl/event/ondermijning-ontmaskerd/