Tweede kans voor oude fietsen

Deze zomer komt Tour de France Femmes ook door Westland. Dit evenement is niet alleen een feest op 12 augustus. Wij gebruiken het ook als kans om inwoners in beweging te krijgen. De fiets is daar een mooie manier voor. Maar niet iedereen kan een fiets kopen. Daarom start de gemeente samen met vele fietswinkels in Westland vandaag met de Fietsbank Westland. Doet u ook mee? Lever dan uw ‘oude’ fiets in voor een tweede leven.

Fietsbank Westland: voor en door Westlanders

Bijna alle fietsenwinkels in Westland werken mee aan de Fietsbank. U kunt uw fiets bij de fietsenmakers inleveren en zij knappen ze gratis op. Daarna gaat de fiets naar een andere inwoner die een fiets goed kan gebruiken. Wethouder Sport, Anko Goudswaard leverde vandaag de eerste fiets in bij De Bruin Fietsen in Monster. De wethouder, die zelf graag fietst, is enthousiast over Fietsbank Westland: “Dit idee past helemaal bij Westland en Westlanders. We staan klaar voor anderen en helpen elkaar, maar we fietsen ook graag! De fietswinkels waren direct enthousiast. Wie heeft er een fiets die niet gebruikt wordt en al maanden in de tuin of schuur staat? Gun deze fiets een tweede kans en maak een ander blij.”

Fietsenmakers enthousiast

Fietsenmaker Ronald de Bruin werkt graag mee aan dit initiatief: “Natuurlijk verkoop ik graag fietsen. Maar met deze actie kunnen we samen mensen blij maken die niet zelf een fiets kunnen kopen. Ik ben blij dat ook andere fietsenmakers hier aan meewerken. Samen zetten we de schouders eronder om anderen te helpen.”

Hoe de Fietsbank werkt

U kunt vanaf vandaag uw ‘oude’ stadsfiets (geen e-bike, racefiets of mountainbike) voor kinderen of volwassenen aanmelden bij gemeente Westland via [email protected]. We laten u na de aanmelding weten waar en wanneer u de fiets kunt inleveren.