Voorwaarden voor isolatiesubsidie aangepast

Woningeigenaren in Westland kunnen subsidie aanvragen voor het nemen van isolerende maatregelen in huis. Inwoners kunnen subsidie krijgen als de woning slecht geïsoleerd is (energielabel D, E, F of G of ten minste twee niet of slecht geïsoleerde bouwdelen) en een WOZ-waarde onder de € 429.300 heeft. Tot nu toe moesten inwoners om in aanmerking te komen minstens een bepaald aantal vierkante meters isoleren. Die eis laten we nu los.  

De isolatiesubsidie is een onderdeel van de Landelijke Aanpak Isolatie (LAI). Omdat de Rijksoverheid haar voorwaarden aanpast, brengen wij ook met terugwerkende kracht verbeteringen aan in de regeling. De minimale oppervlakte-eis voor dak, vloer, bodem en glas isolatie verdwijnt. Woningen, die aan alle voorwaarden voldoen, maar niet genoeg vierkante meters konden isoleren, komen nu wel in aanmerking voor subsidie.  

Met terugwerkende kracht

Dat er vraag is naar subsidie voor woningen met kleinere oppervlaktes blijkt uit afgewezen subsidieaanvragen en bezwaarschriften. De wijziging gaat in met terugwerkende kracht. Dat betekent dat inwoners van wie de aanvraag is afgewezen omdat zij niet voldeden aan het aantal vierkante meters, mogelijk alsnog subsidie krijgen. Zij krijgen hierover vanzelf bericht.  

Doe-het-zelf

Er is ook goed nieuws voor wie zelf aan de slag gaat met isoleren. De doe-het-zelf-regeling wordt eenvoudiger. Vanaf nu worden de voorwaarden over de minimale isolatiewaarden losgelaten. En tellen voor de subsidie, naast de materiaalkosten, ook de afwerkingskosten mee.  

Meer informatie

Wie meer wil weten over de subsidie, kan terecht op onze website