Westland kleurt geel deze zomer

De route door Westland van Tour de France Femmes avec Zwift is bekend. Maandag 12 augustus fietsen op hoge snelheid topwielrensters dwars door het glastuinbouwgebied. Wethouder Goudswaard is maar wat trots: “Dit is een unieke kans voor Westland. Als sportieve gemeente kunnen we zowel onze kassen aan de wereld laten zien als de mooie omgeving.”

De route raakt paar kernen

De tour rijdt vlak langs of een stukje door Maasdijk, ’s Gravenzande, Poeldijk, Naaldwijk. Wethouder Goudswaard: “Het is een leuke route om te fietsen. Kassen, de duinen, parken zoals het Prinsenbos, heel divers dus.”

Het is een feest van ons samen

De organisatie van de doorkomst van deze topsporters vraagt tot 12 augustus de nodige aandacht, merkt de wethouder op. Hij zegt: “Onze eerste prioriteit is de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers, maar er zit zoveel meer in dit evenement. We nodigen ondernemers en inwoners van harte uit om mee er een feest van ons allemaal van te maken. Zo laten we onze mooie gemeente van haar beste kant zien.”

Westlandse deelname aan de tour

De gemeente staat bekend om haar sportieve DNA. Onder andere wielrenster Mylène de Zoete had haar wieg in Westland staan. Gemeente Westland heeft haar dan ook gevraagd om ambassadeur te zijn van dit wereldwijd bekeken evenement. Zij is enthousiast over de route en de rol die Westland bij dit evenement pakt: “Ik hoor zelf pas een paar weken van tevoren of ik mee mag rijden. Maar ik hoop dat alle Westlanders komen kijken. Het is prachtig hoe een evenement als dit dwars door Westland komt. Dit inspireert jonge meiden de fiets te pakken en in beweging te komen. Het zou geweldig zijn als de tour straks door een geel Westland fietst.”

Veel gestelde vragen (FAQ)

Bekijk op deze pagina alle veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

U kunt hierde route bekijken.

De route wordt afgezet met een flexibele afzetting. Dit betekent dat straten niet langer dan 45 minuten dicht zijn. Tussen 14:30 en 15.00 uur komt de tour door het Westland. De uren ervoor is de weg vrij, maar komen ze al wel met promotieauto’s het publiek warm maken.

Tussen 14:30 en 15.00 uur komt de tour door het Westland. De uren ervoor is de weg vrij, maar komen ze al wel met promotieauto’s het publiek klaarmaken.

Het programma langs de route is nog niet bekend. Zodra we meer weten over het programma staat dit op letourfemmes-rotterdam.nl.

We nodigen ondernemers en inwoners van harte uit om mee er een feest van ons allemaal van te maken. Zo laten we onze mooie gemeente van haar beste kant zien. Wilt u meedenken of iets organiseren? Mail dan naar [email protected].

Langs de route zijn er geen aangewezen rolstoelvriendelijke plekken. Iedereen mag overal langs de route staan of zitten. 

Ja, alle hulpdiensten kunnen ten alle tijden een incident bereiken. Er zijn verschillende punten waar de hulpdiensten opgesteld staan, zodat zij in de afgesproken tijd bij een incident kunnen zijn.