De Uitblinker

Sinds 2014 wordt door de gemeente Westland de Uitblinker uitgereikt. Deze prijs is voor jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Westlandse samenleving.

De gemeente is trots op Westlandse Uitblinkers: jongeren die zich op een veelbelovende of onderscheidende manier inzetten voor de Westlandse samenleving. Met de ‘Uitblinker’ zetten wij deze jongeren in het zonnetje. De gemeente wil op deze manier ook andere jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen en daarmee het verschil te maken.

Uitblinkers 2022

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie zijn De Uitblinkers van 2022 bekend gemaakt.

Cheyenne Bol is De Uitblinker in de categorie maatschappelijk. Door zich op verschillende manieren in te zetten voor jong en oud heeft zij zich afgelopen jaar echt weten te onderscheiden. Cheyenne Hoogerbrugge is De Uitblinker in de categorie sport. Als fanatieke trainster en coach zet zij zich in voor het meisjesvoetbal van Lyra en maakt zij de meiden bewust van vrijwilligerswerk. Meer weten over de genomineerde uitblinkers? Kijk op www.uitblinkerwestland.nl.

Kent u ook een jongere die meer vrijwilligerswerk wil doen? Vitis Vrijwillige Inzet start jaarlijks een traineeship voor jonge vrijwilligers. Zo maken ze onder professionele begeleiding kennis met allerlei kanten van vrijwilligerswerk en op verschillende plekken. Van sportclub, een bibliotheek tot ouderenorganisaties. Kijk voor meer informatie op www.vitiswelzijn.nl en www.westlandvoorelkaar.nl

Wilt u informatie over eerdere uitreikingen? Kijk dan op de pagina Uitblinker van Erfgoedwestland.