De Uitblinker

Sinds 2014 wordt door de gemeente Westland de Uitblinker uitgereikt. Deze prijs is voor jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Westlandse samenleving.

De gemeente is trots op Westlandse Uitblinkers: jongeren die zich op een veelbelovende of onderscheidende manier inzetten voor de Westlandse samenleving. Met de ‘Uitblinker’ zetten wij deze jongeren in het zonnetje. De gemeente wil op deze manier ook andere jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen en daarmee het verschil te maken.

Uitblinkers 2023

In 2023 werden vijf jongeren Uitblinker. De Uitblinkers doen allemaal op hun eigen manier iets bijzonders voor de Westlandse samenleving.

Remi Duijndam zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij gaat elke week met ze zwemmen in zwembad de Hoge Bomen in Naaldwijk.

Ilse Koene heeft sinds haar zesde een donorhart. Toen zij ziek was kreeg zij veel steun van Stichting Opkikker. Nu zet zij zich zelf in voor de stichting en haalt zij met allerlei leuke acties geld op voor dit goede doel.

Melody Roem liep in de zomer van 2023 op 11- jarige leeftijd de Nijmeegse vierdaagse. Hiermee haalde zij €2227,- op voor pleegzorgmagazijn “Je mag er zijn ‘t Westland”

Denise Steringa en Merel van Zijderveld zijn een koppel als scheidsrechter en fluiten eredivisie heren en internationale handbalwedstrijden. Het is bijzonder dat zo’n jong scheidsrechterskoppel actief is in de handbalcompetitie.

Wilt u meer weten over de genomineerde uitblinkers? Kijk op www.uitblinkerwestland.nl.

Kent u ook een jongere die meer vrijwilligerswerk wil doen? Vitis Vrijwillige Inzet start jaarlijks een traineeship voor jonge vrijwilligers. Zo maken ze onder professionele begeleiding kennis met allerlei kanten van vrijwilligerswerk en op verschillende plekken. Van sportclub, een bibliotheek tot ouderenorganisaties. Kijk voor meer informatie op www.vitiswelzijn.nl en www.westlandvoorelkaar.nl

Wilt u informatie over eerdere uitreikingen? Kijk dan op de pagina Uitblinker van Erfgoedwestland.