Vrijwilligerswaarderingsprijs WestlandHart

Jaarlijks zijn vele vrijwilligers in Westland actief voor verschillende organisaties en verenigingen. Dat maakt Westland een hechte gemeenschap waar we naar elkaar omkijken en gezamenlijk de schouders eronder zetten. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Westlandse samenleving.

Organisaties en verenigingen waar vrijwilligers actief zijn kunnen in aanmerking komen voor de vrijwilligersjaarprijs, het WestlandHart. Het WestlandHart wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd en daarmee het verschil hebben gemaakt voor de Westlandse samenleving.

Iedereen kan tot en met zondag 26 maart een vrijwilligersorganisatie aanmelden via www.westlandhart.nl.

De inwoners van gemeente Westland kunnen organisaties uit Westland aanmelden om kans te maken op de prijs. De vakjury nomineert uit al deze aanmeldingen vier organisaties. Hierbij wordt gekeken naar het afgelopen jaar. Wat hebben de organisaties gedaan? Wat hebben zij ondernomen waardoor zij eruit springen op het gebied van vrijwilligerswerk?

De vier genomineerde organisaties zijn eigenlijk allemaal winnaars. Zij ontvangen een geldbedrag van € 2.500 en een promotievideo. Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van wethouder Barend Rombout, kiest uit de genomineerden een winnaar. Daarnaast worden inwoners opgeroepen hun stem uit te brengen voor de publieksprijs. Beide winnaars ontvangen dan het prachtige beeld van het WestlandHart.

Wilt u informatie over eerdere uitreikingen? Kijk dan op de pagina WestlandHart (voorheen Loftrompet) van Erfgoedwestland.