De Uitblinker

De Uitblinker is de waarderingsprijs van de Gemeente Westland voor jongeren die zich op bijzondere wijze inzetten voor Westland. Bijvoorbeeld door het doen vrijwilligerswerk, een belangeloze bijdrage op de (sport)vereniging leveren en/of zorgdragen voor mensen in hun omgeving.  De prijs wordt eens per jaar uitgereikt en is voor jongeren tussen de 6 en 23 jaar. Bekijk de website www.uitblinkerwestland.nl of het filmpje (WOS) van de uitreiking op 15 november 2018.

Uitblinker 2018

Tot nu hebben dertien Westlandse jongeren deze waarderingsprijs ontvangen. De Uitblinker is sinds 2014 een initiatief van gemeente Westland in samenwerking met Vitis Welzijn. Met deze waarderingsprijs wil de gemeente jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen en zelf het verschil te maken in hun directe omgeving.

Aanmelden

Ken jij een jonge Westlander die zich op bijzondere, onderscheidende wijze inzet voor de Westlandse samenleving? Geef hem of haar dan op voor de volgende Uitblinker, die in 2019 wordt uitgereikt via www.uitblinkerwestland.nl.

Criteria

De jongere is tussen 6 en 23 jaar, woonachtig in de gemeente Westland en zet zich belangeloos in en is hiervoor niet eerder met een prijs beloond. Daarnaast voldoet hij/zij aan één of meer van de volgende criteria:

  • De jongere zet zich vrijwillig in of heeft zich vrijwillig ingezet voor een ander, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorgondersteuning
  • De jongere heeft een bijzondere (helden)daad verricht
  • De jongere heeft een goed initiatief ten behoeve van de Westlandse samenleving genomen
  • De jongere heeft een uitzonderlijk talent
  • De jongere onderneemt activiteiten die inspirerend kunnen zijn voor anderen