Zandeveltpark

De afgelopen periode is hard gewerkt aan het definitieve ontwerp van het Zandeveltpark. Dit is inmiddels klaar en wordt begin 2023 uitgevoerd. Mogelijk wordt het ontwerp van het groen voor die tijd nog wel verfijnd.

Ontwerp

In het ontwerp zijn de idee├źn van bewoners en de klankbordgroep zoveel mogelijk meegenomen.

In het nieuwe ontwerp vindt u:

  • Meer groen. Planten en bomen zorgen voor een groener park. Daardoor is er meer schaduw in het park, wat helpt tegen overlast door hitte.
  • Minder wateroverlast. Het riool wordt vergroot, waardoor er meer water afgevoerd wordt. Ook wordt het riool minder belast, doordat er meer water wordt opgenomen in het groen en in de grond.
  • Meer veiligheid. Er komt meer dimbare verlichting. Zo is er beter zicht en zorgt de verlichting later op de avond niet voor overlast.
  • Speeltoestellen. In het nieuwe park komen speelvoorzieningen voor alle leeftijden. De jeugd krijgt bijvoorbeeld een eigen zitplek en voor de ouderen komt er een petanqueveld.
  • Betere bereikbaarheid. Het fiets-/wandelpad in het park krijgt een aansluiting op het Monnikendampad, voor een betere bereikbaarheid met de fiets. Ook sluit het fiets-/wandelpad aan op het schoolplein (aan de zijde van het park/Andriessenlaan). Zo komen kinderen via een kortere route (met de fiets) op school.

Schets ontwerp 4e kwartaal 2020 t/m 1e kwartaal 2021
Voorlopig ontwerp 2e kwartaal 2021 / 1e kwartaal 2022
Definitief ontwerp 2e kwartaal 2022 / 3e kwartaal 2022
Uitvoeringsontwerp 3e kwartaal 2022 / 4e kwartaal 2022
Aanbestedingsfase 4e kwartaal 2022
Uitvoering 1e kwartaal 2023 t/m 4e kwartaal 2023

Heeft u een reactie of vragen naar aanleiding van het definitief ontwerp, dan kunt een mail sturen naar: [email protected].