Oranjewijk Wateringen

In de Wateringse Oranjewijk is het riool verouderd en wordt daarom vervangen. Het hemelwater (regen) en vuilwater (van bewoners) komt nu samen in één buis. Dit heet een gemengd riool. Om het riool toekomstbestendig te maken, vervangen we het gemengd riool voor een gescheiden riool. Dit doen we om het riool minder te belasten en wateroverlast in de toekomst te voorkomen.

Ook is de openbare ruimte verouderd en daarom is groot onderhoud nodig. De gemeente wil het vervangen van de riolering en het herinrichten van de openbare ruimte in één keer aanpakken. Bij de herinrichting worden wegen, parkeerplaatsen, voetpaden en openbaar groen in de wijk vervangen of opnieuw ingericht.

Vermeulen Groep voert als aannemer de werkzaamheden in de wijk uit.

Planning

De werkzaamheden beginnen op maandag 13 mei en duren tot eind 2025. De werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd om de wijk bereikbaar te houden. Tijdens de werkzaamheden bij u in de straat blijft uw woning te voet bereikbaar. Op onderstaande tekening ziet u wanneer wij aan welk deel in de wijk werken. Dit noemen wij de fasering.

Hoe gaat uw straat eruit zien?

Op verschillende plekken in de wijk komen meer bomen en struiken. Dat is belangrijk, omdat die schaduw en verkoeling geven op hete dagen.

Er worden bomen vervangen en er worden extra bomen geplant. Er komen verschillende soorten kleinere en grotere bomen terug. Deze passen beter en langer in de beschikbare ruimte en geven nog steeds voldoende schaduw en verkoeling. Ook verbeteren we de grond en plaatsen we wortelschermen rondom de nieuwe bomen. Die groeien daardoor beter.

De straten in de Oranjewijk zullen ongeveer eruitzien zoals de Julianastraat, Emmastraat, Beatrixstraat en Wilhelminastraat. In het project passen we dezelfde stijl materiaalsoorten en materiaalkleuren toe. Ook worden vergelijkbare parkeervakken gemaakt. 

Download de BouwApp

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden maken wij gebruik van de BouwApp. Via deze app blijft u op de hoogte van actuele informatie en wijzigingen. Daarnaast kunt u makkelijk contact met ons opnemen als u vragen of opmerkingen heeft. De BouwApp is als volgt op uw mobiele telefoon of tablet te downloaden:

  • scan de QR-code, of ga naar de App Store of Play Store om de app gratis te downloaden
  • zoek in de app naar ‘Groot onderhoud Oranjewijk’
  • open het project en klik op ‘volgen’
  • kies een doelgroep

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over het project Oranjewijk? Neem contact op met omgevingsmanager Renske Heijker of Jacky Dekkers. Zij zijn bereikbaar via: 06 48 04 95 64 of stuur e-mail naar: [email protected] met als onderwerp ‘Oranjewijk’.