Laadpalen

Het aantal inwoners met een elektrische auto neemt toe. Uit onderzoek is gebleken dat er voor de toekomst extra laadpalen nodig zijn in heel Westland.
De locaties en te gebruiken parkeervakken voor toekomstige laadpalen hebben wij per kern op een kaart in beeld gebracht.

•    paars: bestaande locaties laadpalen
•    groen: geplande locaties voor laadpalen
•    roze: wordt gerealiseerd

Terugkoppeling reacties laadpaallocaties

Tot en met 20 januari 2023 kon u reageren op de voorgestelde locaties. We willen iedereen die heeft gereageerd bedanken. In de plankaart staan 170 mogelijke plekken voor de laadpaal. Op 43 plekken hebben we minstens 1 reactie gehad. Op 127 plekken is geen reactie binnengekomen.

Wat is er gedaan met uw reactie voor het verwijderen of herplaatsen van de laadpaalocaties?

Er zijn een aantal laadpaallocaties van de plankaart gehaald omdat uit reacties bleek dat er goede redenen waren om de laadpalen niet te plaatsen. Dit zijn locaties in Poeldijk, Honselersdijk en Ter Heijde.

Op twee locaties in Poeldijk is de locatie verplaatst vanwege een door u aangegeven betere locatie.

Planning vervolg

Eind maart wordt het verkeersbesluit gepubliceerd in de digitale editie van het gemeenteblad. voor alle voorgestelde locaties. Dit is in te zien via de website Officiële Bekendmakingen(link toevoegen. Met het verkeersbesluit zijn de locaties voor de laadpalen officieel.

Via de website Over uw buurt(externe link) kunt u een e-mail ontvangen als er een verkeersbesluit gepubliceerd is over een locatie bij u in de buurt.

Bent u het niet eens met een locatie? Dan kunt u nog tot 6 weken na publicatie van het verkeersbesluit bezwaar maken tegen een locatie.

Laadpalen komen er op aanvraag van mensen die een elektrische auto hebben. De laadpaal komt er alleen als:

  • de aanvrager geen eigen terrein heeft met een parkeerplaats. Onder eigen terrein vallen ook (VVE) parkeerplaatsen en/of de (verplichte) mogelijkheid tot het huren/kopen van een parkeerplaats, in combinatie met een appartement.
  • er niet al binnen 200 meter loopafstand een paal is. Er wordt alsnog een nieuwe paal geplaatst als de huidige palen binnen 200 meter loopafstand al volledig (twee parkeerplaatsen) worden gebruikt.

Bij de plaatsing van een nieuwe laadpaal wordt met de volgende zaken rekening gehouden:

  • er zijn twee of meer naast of achter elkaar gelegen parkeervlakken. Eén hiervan wordt dan de laadplaats, de ander kan later ook worden ingericht als laadplaats als de eerste laadplaats veel wordt gebruikt
  • de plaats ligt binnen 200 meter loopafstand van de aanvrager
  • er wordt rekening mee gehouden dat de laadplaats makkelijk bereikbaar is, je er makkelijk kan parkeren en dat de laadkabel eenvoudig kan worden aangesloten.

  • alle elektrische auto's die aan het opladen zijn (dus niet alleen de auto van degene die de laadpaal heeft aangevraagd)
  • het is van belang dat volledig opgeladen auto’s worden weggehaald, zodat andere elektrische rijders gebruik kunnen maken van het oplaadpunt. Een uitzondering hierop is ‘s nachts tussen 22.00 uur en 8.00 uur.

Eigenaren of gebruikers van een elektrische auto kunnen een aanvraag voor een extra laadpaal indienen via de website van Laadpaalnodig. Voor de plaatsing van nieuwe laadpalen werkt de gemeente samen met Equans.

Een storing aan een oplaadpaal kunt u doorgeven via het telefoonnummer dat op de paal staat. De gemeente is geen beheerder van de laadpalen.

Op de website Officiële bekendmakingen is het volledige beleid rond laadpalen voor elektrische auto’s te lezen.