Parkeren aan de kust

Wilt u parkeren bij de strandopgangen Vlugtenburg en Beukel in ’s-Gravenzande en Molenslag in Monster? Dat kan op de parkeerterreinen. Bij de ingang van de parkeerterreinen staat een automatische slagboom. Vanaf 1 april tot en met 30 september betaalt u bij een betaalautomaat met uw pinpas voor het parkeren. Op drukke momenten zetten we ook medewerkers in waarbij u met uw pinpas kunt betalen. U betaalt alleen tussen 8 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds.

Betaald parkeren Vlugtenburg, Beukel en Molenslag

Eerste 2 uur Daarna per half uur Maximaal per dag Tussen 19.00 en 8.00
1 januari t/m 31 maart Gratis Gratis Gratis Gratis
1 april t/m 31 mei Gratis € 0,50 € 4,00 Gratis
1 juni t/m 31 augustus Gratis € 1,25 € 8,00 Gratis
1 september t/m 30 september Gratis € 0,50 € 4,00 Gratis
1 oktober t/m 31 december Gratis Gratis Gratis Gratis

Als iedereen tegelijkertijd naar huis gaat, kan het op zonnige dagen voorkomen dat er een lange rij ontstaat. Het is te duur om alles zodanig te regelen dat ook deze grote pieken kunnen worden opgevangen. Wel zetten we bij grote drukte mobiele betaalautomaten in. Echter zelfs die kunnen het niet aan als iedereen tegelijkertijd naar huis wil. U kunt er echter zelf ook een aantal dingen aan doen om te voorkomen dat je in de rij moet staan:

  • als u korter dan 2 uur hebt geparkeerd hoeft u niet langs de betaalautomaat en kunt u met uw parkeerkaart er gewoon uit.
  • als u weet dat u langer dan 5 uur blijft kunt u al bij aankomst een dagkaart kopen. Vaak is het op dat moment veel rustiger dan als u naar huis gaat.
  • ga voor of na de drukte naar huis. Ziet u bijvoorbeeld dat er een lange rij is dan kunt u nog even langer op het strand blijven liggen of een extra kopje koffie nemen
  • op drukke momenten zetten we medewerkers in waarbij u kunt betalen. Let als het druk is dus op of u niet beter bij een medewerker kunt betalen dan bij de automaat.
  • kom op de fiets als dat voor u een optie is.

Als u vaak hetzelfde strand bezoekt kunt u ook een abonnement nemen. Per parkeerterrein is een beperkt aantal abonnementen beschikbaar. Deze kosten €95,00. U kunt deze per aanvragen per mail bij Arrivee, die het betaalt parkeren bij ons uitvoert. Het e-mailadres is [email protected]. Een abonnement kunt u alleen nemen voor een specifiek parkeerterrein.

Bij de strandopgangen Strandweg en Karel Doormanweg in Ter Heijde kunt u gratis parkeren. Er is hier echter zeer beperkt parkeerplek, dus kunt u beter met de fiets of lopend komen.

De strandopgangen Schelpenpad en Watertoren in Monster, en Arendsduin in ’s-Gravenzande zijn alleen per fiets of lopend bereikbaar.