Parkeren aan de kust

Komt u met de auto naar het strand? Bij de strandopgangen Vlugtenburg en Beukel in ’s-Gravenzande en Molenslag in Monster zijn parkeerterreinen. Van 1 april tot en met 30 september geldt hier betaald parkeren. Betalen kan bij de betaalautomaat met uw pinpas, maar vanaf dit seizoen ook met een QR-code op het parkeerkaartje. Daardoor hoeft u niet meer in de rij te staan bij de betaalautomaat.

Zo werkt betalen via QR-code:

  • scan bij vertrek de QR-code op het parkeerkaartje met uw smartphone
  • betaal met uw mobiel bankapp
  • u kunt uitrijden zonder dat u langs de betaalautomaat hoeft. Hiervoor heeft u een half uur de tijd.

2 uur gratis parkeren

De eerste 2 uur zijn gratis. Als u binnen die tijd weer uitrijdt, hoeft u het kaartje niet in de betaalautomaat in te voeren of de QR-code te scannen. Daarnaast geldt betaald parkeren alleen tussen 8 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds.

Betaald parkeren Vlugtenburg, Beukel en Molenslag

Periode Eerste 2 uur Daarna per half uur Maximaal per dag Tussen 19.00 en 8.00
1 januari t/m 31 maart Gratis Gratis Gratis Gratis
1 april t/m 31 mei Gratis € 0,50 € 4,00 Gratis
1 juni t/m 31 augustus Gratis € 1,25 € 8,00 Gratis
1 september t/m 30 september Gratis € 0,50 € 4,00 Gratis
1 oktober t/m 31 december Gratis Gratis Gratis Gratis

Dankzij het betalen met QR-code (zie hierboven) hoeft u niet meer in de rij te staan bij de betaalautomaat. Wel kan er filevorming zijn op het parkeerterrein, als op drukke dagen iedereen tegelijkertijd naar huis gaat. Daarom geven we u graag enkele tips om te voorkomen dat u lang moet wachten bij het uitrijden:

  • als u korter dan 2 uur heeft geparkeerd hoeft u niet langs de betaalautomaat en kunt u met uw parkeerkaart er gewoon uit
  • als u weet dat u langer dan 5 uur blijft kunt u al bij aankomst een dagkaart kopen. Vaak is het op dat moment veel rustiger dan als u naar huis gaat
  • ga voor of na de drukte naar huis. Ziet u bijvoorbeeld dat er een lange rij is dan kunt u nog even langer op het strand blijven liggen of een extra kopje koffie nemen
  • kom op de fiets als dat voor u een optie is

Als u vaak hetzelfde strand bezoekt kunt u ook een abonnement nemen. Per parkeerterrein is een beperkt aantal abonnementen beschikbaar. Deze kosten €95,00. U kunt deze per aanvragen per mail bij Arrivee, die het betaalt parkeren bij ons uitvoert. Het e-mailadres is [email protected]. Een abonnement kunt u alleen nemen voor een specifiek parkeerterrein.

Bij de strandopgangen Strandweg en Karel Doormanweg in Ter Heijde kunt u gratis parkeren. Er is hier echter zeer beperkt parkeerplek, dus kunt u beter met de fiets of lopend komen.

De strandopgangen Schelpenpad en Watertoren in Monster, en Arendsduin in ’s-Gravenzande zijn alleen per fiets of lopend bereikbaar.