Marja van der Hout-van Oosten

Mijn naam is Marja van der Hout-van Oosten. Ik ben geboren (1958) en getogen in Monster en woon sinds mijn huwelijk (1978) met Jan in Naaldwijk. Inmiddels zijn drie van onze vier dochters uitgevlogen.

Ik heb altijd bij de gemeentelijke overheid gewerkt, maar ben in de tijd dat de oudste meiden nog niet naar school gingen ook een aantal jaren voor hen thuis geweest. In de loop der jaren heb ik verschillende soorten vrijwilligerswerk gedaan o.a. op de school van de dochters en voor de Protestantse gemeente te Naaldwijk. Ook collecteer ik voor drie verschillende goede doelen.

In mijn vrije tijd zing ik met veel plezier bij de Westlandse Koorvereniging Musica, bezoek ik concerten, onderhoud ik de sociale contacten met familie en vrienden en lees ik graag.

Door mijn werk bij de gemeente Westland ben ik ambtenaar van de burgerlijke stand. Toen mijn zus mij in 2008 vroeg om haar huwelijk te voltrekken moest ik daar even over nadenken, maar ik heb toen vrij snel enthousiast positief gereageerd. Het voltrekken van een huwelijk bleek zo leuk en bijzonder om te doen dat ik daarna direct heb aangegeven dat ik dit graag met regelmaat wilde doen. In de jaren daarna heb ik een nichtje, onze oudste dochter en een voormalig buurmeisje mogen trouwen. Sinds december 2013 ben ik, in principe iedere dag, beschikbaar voor elk bruidspaar dat in de gemeente Westland gaat trouwen (of elk stel dat hun partnerschap gaat registreren).

Ik vind het belangrijk dat een bruidspaar ook bij de burgerlijke huwelijksvoltrekking ervaart dat het echt “hun” trouwdag is. Ik hecht er dan ook aan om de wensen voor de ceremonie rond het “jawoord” tijdig met het bruidspaar te bespreken. De kennismaking zorgt ervoor dat ik een persoonlijke toespraak kan houden. Ik vind het heel eervol om een bijdrage te mogen leveren aan een mooie huwelijksdag.

Veel plezier met alle voorbereidingen en graag tot ziens.