Marjoke van Arnhem-van Baalen

Mijn naam is Marjoke van Arnhem-van Baalen (voorheen Marjoke van der Wilk), maar sinds 11 juli 2014 ben ik opnieuw getrouwd. Ik ben samen met mijn man woonachtig in Naaldwijk waar ik in 1959 ook geboren werd.

In 2010 heb ik al gesolliciteerd naar de functie van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS), maar toen was er geen functie vrij. Een aantal jaren later kreeg ik de uitnodiging om te komen praten en werd ik aangenomen. Inmiddels heb ik een tweedaagse workshop gevolgd voor beginnende BABS-sen en dat was heel leuk. Daar heb ik veel van geleerd en ik vind het vooral een uitdaging om een bijzondere speech te schrijven. Ook heb ik in 2014 de vervolgopleiding voor gevorderde BABS-sen gevolgd.

Mijn eigen levensverhaal heb ik al een keer opgeschreven en uitgegeven in boekvorm. Dit werd het begin van een schrijf carrière. Ik heb diverse boeken geschreven en uitgegeven over het Westland en heb als journalist vijftien jaar artikelen voor de Westlandsche Courant geschreven. Ik ben eigenaar van Bureau Marjoke (www.marjoke.nl) waarvoor ik als ZZP-er teksten schrijf en grafische vormgeving aanbied.

Een gesprek met een toekomstig bruidspaar is voor mij hét uitgangspunt voor een mooie bijeenkomst. Als geen ander weet ik dat deze dagen met een ‘gouden rand’ kostbaar zijn en je je leven lang eraan blijft refereren. Ik vind het een eer om daar deel van uit te mogen maken.