U wilt een ander helpen

Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid. Het zijn de kleine dingen die het verschil kunnen maken. Samen koffie drinken, wandelen, voorlezen of helpen bij een klein klusje in huis kan veel voor een ander betekenen. Een luisterend oor en een warm gesprek leveren veel gezelligheid op.

Hoe eerder eenzaamheid wordt (h)erkend, hoe meer u voor iemand kunt doen. Hoe herkent u signalen die kunnen wijzen op eenzaamheid? Lees het op deze pagina.

Luisterend oor en aandacht

Hoe zet u de eerste stap naar de ander? Lees op deze pagina een aantal tips over hoe u dat aanpakt.

Op weg helpen

Er zijn veel activiteiten en organisaties op het gebied van ondersteuning en zorg. Help een ander op weg en bekijk samen het overzicht op de website van het Sociaal Plein Westland.  

Vrijwilliger worden

Als vrijwilliger kunt u het verschil maken voor een ander. Bovendien geeft het uzelf ook voldoening. Aan de slag als vrijwilliger? Vraag en aanbod komen bij elkaar op de website van Westland voor elkaar. Als u meer wilt weten over vrijwilligerswerk, dan kunt u terecht bij Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet.

Steun en advies vanuit Vitis Welzijn

Kent u of bent u iemand die zich eenzaam voelt? Heeft u zelf hulp nodig of vindt u het lastig een ander te helpen? Bij Vitis Welzijn kunt u terecht voor steun en advies. Via het speciale contactformulier Steun of advies bij eenzaamheid - Vitis Welzijn kunt u uw gegevens achterlaten. Een medewerker van Vitis Welzijn neemt dan contact met u op.

Wegwijs eenzaamheid

In Westland zijn meer dan 100 diensten en activiteiten beschikbaar voor mensen die met eenzaamheidsgevoelens te maken hebben. Deze pagina biedt een handig overzicht met aanbod dat voor iedereen geschikt is en aanbod voor jongeren, ouders, ouderen en mensen met een beperking. U zoekt makkelijk op alfabet en klikt snel door naar meer informatie. U kunt daar zelf of samen met de persoon om wie het gaat zoeken naar wat bij diegene past of een ander ernaar verwijzen.

Nieuwsbrief Eenzaamheid

Bent u als professional of vrijwilliger betrokken bij het thema eenzaamheid in Westland en wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief Eenzaamheid.