Cliëntondersteuning

Wilt u weten waar u met uw hulpvraag over werk, zorg, jeugdhulp of participatie terecht kan? Dan kunt u gebruik maken van een cliëntondersteuner. Dit zijn professionals en getrainde vrijwilligers die weten bij welke organisatie u aan kunt kloppen. Ook kan hij of zij u helpen met de voorbereiding van het gesprek met de organisatie. En als u dat prettig vindt, dan kan de cliëntondersteuner u helpen tijdens het gesprek.

Cliëntondersteuners zijn niet in dienst van de gemeente. Hierdoor kunnen zij u onafhankelijk adviseren. Hun inzet kost u niets.

Kies uw cliëntondersteuner

Er zijn verschillende cliëntondersteuners beschikbaar. Bekijk onderstaand overzicht voor contactinformatie en om te bepalen welke cliëntondersteuner bij u past.

 • Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ)

  Voor (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp.

  Bezoek de website van AKJ voor meer informatie. Of bel met 088 555 1000 of mail info@akj.nl

 • GIDS GGZ

  Bij vragen over de geestelijke gezondheidszorg.

  Bezoek de website van GIDS GGZ voor meer informatie. Of bel met 015 26 07 524 of mail info@gidsggz.info

 • MEE

  Ondersteunt mensen met een beperking.

  Bezoek de website van MEE voor meer informatie. Of bel met 088 775 2000.

 • Vrijwillige Ouderenadviseur (VOA)

  Biedt ouderen hulp en ondersteuning. Voor meer informatie kunt u terecht bij Vitis Welzijn.

 • Welzijnsadviseurs van Vitis

  De Welzijnsadviseurs van Vitis Welzijn adviseren u bij uiteenlopende vraagstukken. Van eenvoudige vervoersproblemen, tot zorg- en zingevingsvragen. Bent u alleen en voelt u zich hierdoor onzeker? Wilt u gebruik maken van een financiële regeling? Maakt u zich zorgen over uw oude vader? Dit soort vragen over wonen, zorg, welzijn en financiën kunt u bespreken met de Welzijnsadviseurs. Zij luisteren naar u, zetten uw problemen voor u op een rijtje en zoeken samen met u een oplossing.

  Bezoek de website van Vitis Welzijn voor meer informatie. Of bel met 0174  63 03 58 of mail secretariaat@vitiswelzijn.nl