Kwijtschelding van belastingen
Heeft u een laag inkomen en weinig eigen geld? Dan kunt u kwijtschelding aanvragen. U hoeft de gemeentelijke belastingen dan niet te betalen, of maar voor een deel. Kwijtschelding is alleen mogelijk voor personen. Let op: bij een tijdelijke situatie vraagt u geen kwijtschelding aan, maar een betalingsregeling.
Aanvragen
Log in met uw DigiD en vul het aanvraagformulier voor kwijtschelding helemaal in. Zorg ook dat u alle gegevens aanlevert die op het formulier staan vermeld. Deze gegevens hebben wij nodig om uw verzoek te beoordelen.
Let op: aanvragen die niet helemaal zijn ingevuld of waarbij gegevens missen, nemen we niet in behandeling.
De behandeling van uw aanvraag duurt ongeveer 12 weken. Dan krijgt u bericht per post. In dit bericht staat of u de kwijtschelding krijgt of dat wij uw aanvraag afwijzen.
- dien uw verzoek in binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet
- u kunt kwijtschelding aanvragen voor afvalstoffenheffing en rioolheffing gebruik
- kwijtschelding is alleen mogelijk voor inwoners. Stichtingen, verenigingen, ondernemers en personen die een zelfstandig beroep uitoefenen (bijvoorbeeld zzp-ers) krijgen geen kwijtschelding
Als u toestemming geeft voor automatische kwijtschelding controleren wij ieder jaar uw gegevens bij:
- de Belastingdienst
- de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW)
- de basisregistratie personen (BRP)
- het UWV
Wij doen deze controle voordat u de aanslag gemeentelijke belastingen krijgt. We kijken of u ook dit jaar recht heeft op kwijtschelding. Het kan zijn dat u geen recht meer heeft op kwijtschelding. U krijgt dan een brief van de gemeente met de reden daarvan. Ook vragen wij u gegevens op te sturen.