Bibob beleid en vragenformulier

Bibob staat voor Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. Met deze wet kan de gemeente onderzoek doen om te voorkomen dat we zaken doen met criminele partijen. Een onderzoek kunnen we doen als u bijvoorbeeld een café wilt gaan leiden, een subsidie (vergoeding) of een vergunning (toestemming) aanvraagt. We kunnen het onderzoek ook later doen. 

Formulier met vragen

In het Bibob-beleid van de gemeente staat welke aanvragen we altijd onderzoeken. Als de gemeente besluit onderzoek te doen, moet u een formulier met vragen (pdf, 277 KB) invullen. Ook moet u alle gevraagde informatie aanleveren. Daarnaast doet de gemeente zelf onderzoek. Zo bekijken we het Kadaster, de Kamer van Koophandel en de Basis Registratie Personen. 

Landelijk Bureau Bibob

Als er na het onderzoek nog twijfels zijn, kunnen wij het Landelijk Bureau Bibob advies vragen. Als dit gebeurt, krijgt u hiervan bericht. 

Uitkomst onderzoek

Wanneer er geen bezwaren zijn, handelen we uw aanvraag zoals altijd af. Als gevaar dreigt dat de gemeente criminele activiteiten ondersteunt, weigeren wij uw aanvraag. Verder kunnen we een verleende vergunning (toestemming) of verleende opdracht intrekken.  

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer
14 0174.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14 0174