Hulp bij verduurzaming sportverenigingen

Hulp bij verduurzaming sportverenigingen

De stijgende energiekosten raken ook de sportverenigingen. Een van de manieren om op langere termijn kosten te besparen is verduurzamen. Er zijn meerdere mogelijkheden om de energierekening te doen dalen. We helpen en denken hierin graag mee. Daarom bieden we iedere sportvereniging in Westland met een eigen accommodatie, een gratis energiescan aan. Heeft u de afgelopen drie jaar nog geen energiescan laten doen? Dan kunt u via onderstaande button een gratis aanvraag doen.

Energiescan aanvragen

Rapport energiescan

De scan wordt uitgevoerd door een energiecoach van SportNLGroen. Dit duurt ongeveer een uur. Na afloop komt er een rapport. In dit rapport staat:

  • welke duurzaamheidsmaatregelen de vereniging kan nemen
  • de kosten van de maatregelen
  • wat de besparing kan zijn van de maatregel

Het rapport wordt met de vereniging besproken. De energiecoach kan kosteloos helpen en begeleiden bij het nemen van verduurzamingsmaatregelen.

De energiescan is bedoeld voor sportverenigingen vallend onder het NOC-NSF en met een eigen accommodatie. Voor andere verenigingen en voor sportverenigingen zonder eigen accommodatie zijn of komen er andere regelingen. Dit wordt bekend gemaakt via de website gemeentewestland.nl.

Financieren van verduurzamingsmaatregelen

Heeft u hulp nodig bij het financieren van de maatregelen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

  • u kunt aanspraak maken op 30% subsidie via de BOSA-regeling
  • er kan een Sportlening afgesloten worden via het BNG Duurzaamheidsfonds. Tot een leenbedrag van € 100.000,- kan dit volledig worden geborgd door het SWS. Daarboven is een gemeente garantiestelling nodig.

Vragen of contact opnemen

Heeft u als sportvereniging vragen over duurzaamheidsmaatregelen of andere energievraagstukken? Neem contact op via 14 0174 of [email protected]