Geluidshinder ontheffing

Als u verwacht buiten een inrichting geluidshinder te gaan veroorzaken, met bijvoorbeeld een bouwmachine, generator of geluidsapparatuur, dan heeft u een ontheffing geluidshinder nodig.

Aanvragen

  • vraag uw ontheffing minimaal 8 weken van te voren aan. Binnen 8 weken ontvangt u een beslissing op uw aanvraag
  • bij het aanvragen van een ontheffing geluidshinder moet u bijlagen toevoegen. Zijn de bijlagen niet compleet bij het indienen van de aanvraag kan dit vertraging opleveren in de beslistermijn
  • voor het online indienen van een aanvraag hebben burgers DigiD nodig, en bedrijven eHerkenning
Inloggen met DigiD Regel met DigiD Inloggen met eHerkenning Niveau 3 Regel met eHerkenning

Kosten

Soort product Prijs
In behandeling nemen van een aanvraag € 26, 05

  • u moet voldoen aan de eisen van het circulaire Bouwlawaai 2010
  • u moet een akoestisch onderzoek indienen in het verwachte geluidsniveau op de dichtstbijzijnde gevel meer dan 50 dB(A) bedraagt

Ook wordt een belangenafweging gedaan tussen de eventuele overlast die gepaard gaat met het verlenen van een ontheffing en de noodzaak om een ontheffing te verlenen. Het uitgangspunt van de gemeente Westland is daarbij altijd dat de nachtrust van onze inwoners moet worden gewaarborgd.

Hulp nodig? 

Vind je het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt je helpen. Je kan ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer 14 0174.