Vluchtelingenpaspoort

Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Dit kan alleen op afspraak. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort zelf afhalen. Het paspoort is maximaal 5 jaar geldig. Hoe lang het paspoort precies geldig is, hangt af van uw verblijfsstatus.

Afspraak maken

Meenemen naar uw afspraak

  • alle verblijfsdocumenten die u in uw bezit heeft
  • een nieuwe pasfoto die voldoet aan de eisen - overheid. U kunt bij een vakfotograaf een pasfoto laten maken die voldoet aan alle eisen. Er is ook een fotocabine aanwezig in de publiekshal. Let op: foto's uit een fotocabine voldoen niet altijd aan alle eisen. Voor kleine kinderen raden wij het gebruik van de fotocabine af
  • bankpas, u betaalt direct bij de aanvraag

Voor kinderen jonger dan 18 jaar

Kinderen moeten altijd zelf aanwezig zijn bij het aanvragen én afhalen van een vluchtelingenpaspoort.

Kosten

Soort product Prijs
Vluchtelingenpaspoort € 63,40

Voor het ophalen van uw vluchtelingenpaspoort heeft u geen afspraak nodig. Meld u bij de receptie van het gemeentehuis.Vergeet niet uw afhaalbewijs en oude vluchtelingenpaspoort mee te nemen.

Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort gelden de volgende voorwaarden:

  • u bent erkend als vluchteling door de Verenigde Naties (VN) en de IND
  • u woont in de gemeente Westland en u bent ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Westland
  • u levert uw oude paspoort in. Als u wilt, kunnen wij uw oude paspoort ongeldig maken maken zodat u het kunt houden

Is uw paspoort kwijt of gestolen, u kunt een nieuw vluchtelingenpaspoort aanvragen. Lees wat u moet doen op de pagina 'Reisdocument vermist'

Met uw vluchtelingenpaspoort kunt u naar het buitenland reizen. Voor veel landen heeft u nog wel een visum nodig. Ambassades in Nederland geven hier informatie over. U kunt het vluchtelingenpaspoort niet gebruiken om naar het land waar u vandaan komt te reizen.