Man in orchideeën kas

Energiekosten ondernemers

De stijgende energiekosten hebben mogelijk flinke gevolgen voor u als ondernemer. Op deze pagina een overzicht van alle mogelijkheden ten aanzien van tegemoetkoming, duurzaamheidsmaatregelen en eventuele afspraken of hulp bij financiële problemen.

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

Bent u een mkb-ondernemer waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale kosten? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de TEK-regeling. Meer informatie leest u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Energielabel voor kantoorpanden

Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Meer informatie over de eisen en het aanvragen van een energielabel vindt u via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Verduurzamen

Bent u ondernemer en wilt u verduurzamen? Als gemeente helpen we u graag op weg. Op Westland Werkt Duurzaam vindt u een overzicht van beschikbare subsidies en verhalen van ondernemers die u voorgingen. Kijk hier voor meer informatie.

Bent u eigenaar of huurder van een kantoor- of bedrijfspand in Westland? Dan kunt u een gratis scan aanvragen om het energielabel van uw pand te laten bepalen. Het aanmelden hiervoor verloopt online via Stichting Energieke Regio. Kijk hier voor meer informatie.

Ook kunt u gebruik maken van een brochure met verschillende energiebesparende maatregelen. Die vindt u op deze pagina van de website Westland Woont Duurzaam.

Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

Heeft u een eigen bedrijf en tijdelijke financiële problemen? Bent u net gestart en kunt u daar nog niet van rondkomen, of moet u stoppen met uw bedrijf? Misschien heeft u recht op bijstand voor zelfstandigen. Kijk op de pagina bijstand voor zelfstandigen.

Betalingsregeling gemeentebelasting afspreken als ondernemer

In uitzonderlijke financiële situaties is het mogelijk een betalingsregeling te treffen. Een betalingsregeling (anders dan automatische incasso) moet schriftelijk of telefonisch worden aangevraagd. Kijk op de pagina Betalingsregeling.