Kindpakket

Gemeente Westland wil dat elk kind mee kan doen met andere kinderen van dezelfde leeftijd. Meedoen aan sport, cultuur of bijvoorbeeld een schoolreisje is belangrijk. Dit geldt ook voor een warme winterjas, een goede fiets en een abonnement op de bibliotheek. Daarom biedt de gemeente het Kindpakket Westland.

Aanvragen

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan kunt u een kindpakket aanvragen met digiD via onderstaande knop.

Inloggen met DigiD Regel met DigiD

Wat heeft u nodig?

Om de aanvraag in te vullen moet u het volgende bij de hand hebben: 

 • uw burgerservicenummer (BSN)
 • uw wachtwoord en inlogcode van DigiD 
 • bewijs van uw inkomsten over de laatste 3 maanden van u en uw partner. Bijvoorbeeld een pdf van uw bankafschrift(en) of een foto in lage resolutie van de app van uw bank
 • bewijs van uw vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) van al uw rekeningen over de laatste 3 maanden van u en uw partner. Bijvoorbeeld een pdf van uw bankafschrift(en) of een foto in lage resolutie van de app van uw bank
 • een verklaring dat uw partner akkoord is met deze aanvraag. Deze verklaring is een zin waarin staat dat uw partner akkoord gaat met de aanvraag 
 • een kopie van zijn of haar paspoort/identiteitskaart en zijn of haar handtekening 

Tip: U kunt de gevraagde documenten opslaan op uw computer en uploaden óf een foto ervan maken en uploaden. Een foto van een ondertekende verklaring met paspoort/identiteitskaart (handtekening zichtbaar) is voldoende.

Aanvraag gedaan en dan?

 • binnen 8 weken volgt bericht van de Gemeente Westland of de aanvraag goedgekeurd is 
 • na goedkeuring sturen wij de WestlandPas met de post naar u op. Hier staat het geld op waarmee u de producten en activiteiten uit het Kindpakket Westland kunt betalen. De pas is meteen klaar voor gebruik 
 • bekijk het overzicht van kortingen en aanbiedingen van het Kindpakket Westland

Het kindpakket is bedoeld voor inwoners met: 

 • kinderen die naar school gaan van 4 tot en met 17 jaar 
 • u ontvangt minder dan 120% van het minimum inkomen. Wat 120% van het sociaal minimum is vindt u op de pagina normenoverzicht.
 • uw vermogen is lager dan het vrij te laten vermogen. Wat het vrij te laten vermogen is vindt u ook op de pagina normenoverzicht.

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan hebben uw kinderen recht op het Kindpakket Westland. U ontvangt dan automatisch bericht over het kindpakket. U hoeft geen aanvraag te doen. 

Heeft u een laag inkomen en geen bijstandsuitkering en denkt u dat uw kinderen misschien recht hebben op het Kindpakket Westland? Dan kunt u het kindpakket aanvragen via de knop bovenaan de pagina met DigiD of via dit formulier (pdf, 101 KB).

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer 14 0174.

Hoe staat het met mijn aanvraag of melding?

Wilt u weten hoe het staat met uw aanvraag of melding? Vul dan het formulier op onze website in.