Kindpakket

Gemeente Westland wil dat elk kind mee kan doen met andere kinderen van dezelfde leeftijd. Meedoen aan sport, cultuur of bijvoorbeeld een schoolreisje is belangrijk. Dit geldt ook voor een warme winterjas, een goede fiets en een abonnement op de bibliotheek. Daarom biedt de gemeente het Kindpakket Westland.

Aanvragen

Heeft u een laag inkomen en denkt u dat uw kinderen misschien recht hebben op het Kindpakket Westland? Dan kunt u het kindpakket aanvragen. Bekijk eerst of u voldoet aan de voorwaarden en welke gegevens u nodig heeft voor uw aanvraag.

Heeft u een bijstandsuitkering?

Ontvangt u een bijstandsuitkering? U ontvangt dan automatisch bericht over het kindpakket. U hoeft geen aanvraag te doen. 

Aanvragen zonder bijstandsuitkering

Voldoet u aan de voorwaarden maar heeft u een geen bijstandsuitkering? Doe dan een aanvraag met DigiD via onderstaande knop. 

Inloggen met DigiD Regel met DigiD

Het kindpakket is bedoeld voor inwoners met: 

  • kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar 
  • u ontvangt minder dan 120% van het minimum inkomen. Wat 120% van het sociaal minimum is vindt u op de pagina normenoverzicht.
  • uw vermogen is lager dan het vrij te laten vermogen. Wat het vrij te laten vermogen is vindt u ook op de pagina normenoverzicht.

Als u geen bijstandsuitkering van Gemeente Westland ontvangt, hebben we de volgende gegevens nodig van u en uw partner (indien van toepassing):

  • kopie of foto van een geldig legitimatiebewijs (geen rijbewijs)
  • loonstroken, uitkeringsspecificaties of andere bewijsstukken van de laatste 3 maanden
  • bewijsstukken van uw andere inkomsten van de laatste 3 maanden

  • binnen 8 weken volgt bericht of de aanvraag goedgekeurd is 
  • na goedkeuring sturen wij de WestlandPas met de post naar u op. Hier staat het geld op waarmee u de producten en activiteiten uit het Kindpakket Westland kunt betalen. De pas is meteen klaar voor gebruik 
  • bekijk het overzicht van kortingen en aanbiedingen van het Kindpakket Westland

Heeft u geen DigiD? Vul dan het aanvraagformulier kindpakket (pdf, 275 KB) in en stuur het op. Meer informatie hierover staat op het formulier.

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer
14 0174.

Hoe staat het met mijn aanvraag of melding?

Wilt u weten hoe het staat met uw aanvraag of melding? Vul dan het formulier op onze website in.