Verdringing op de banenmarkt
Denkt u dat u uw baan verliest of geen werk kunt krijgen omdat iemand anders op oneerlijke manier voorrang krijgt? Dat noemen we verdringing. Of bent u werkgever en merkt u dat uw bedrijf last heeft van bepaalde regelingen voor de arbeidsmarkt? Dan kunt u dit melden bij Meldpunt Verdringing.
Voorbeelden van verdringing op de banenmarkt zijn:
- Iemand raakt zijn baan kwijt doordat andere mensen het werk overnemen. Bijvoorbeeld door mensen die met behoud van hun uitkering het werk mogen doen.
- Een werkgever kiest ervoor om met subsidie een werkzoekende in te huren.
- Een bedrijf geeft aan dat zij zich moet houden aan een Social Return verplichting. Dit is een aanpak om voor meer banen te zorgen voor mensen met een grote(re) afstand tot de banenmarkt.
Meldpunt Verdringing
Het Meldpunt Verdringing is ontwikkeld door de gemeenten Westland, Den Haag, Delft, Midden-Delfland en Rijswijk samen het FNV. We gaan zorgvuldig en vertrouwelijk met uw gegevens om. Wilt u liever een anonieme melding doen, dan is dit ook mogelijk.
Hulp nodig?
Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.