Hulpmiddelen

Blijkt uit ons gesprek dat in uw situatie Wmo de enige en juiste keuze is? Dan vindt u hieronder een aantal hulpmiddelen die onder Wmo vallen. Dit noemen we ook Wmo-voorzieningen. 

Rolstoel

Er zijn hulpmiddelen die u helpen om uzelf thuis of buiten makkelijker te verplaatsen. Bijvoorbeeld met een rolstoel of een ander hulpmiddel, zoals een scootmobiel of een driewielfiets. Onze Wmo-consulent kijkt wat voor u mogelijk is. En wat voor u de beste oplossing is. U betaalt voor een rolstoel geen eigen bijdrage

Heeft u tijdelijk een rolstoel nodig? Leen dan een rolstoel bij een van de thuiszorgwinkels. Vraag aan uw zorgverzekeraar met welke thuiszorgwinkel hij een contract heeft. Heeft u een rolstoel speciaal voor uw werkplek nodig? Vraag dan informatie bij uw werkgever of bij het UWV. Zij helpen u in dat geval in plaats van de gemeente. 

Scootmobiel

Beweegt u zich niet meer makkelijk door ouderdom, ziekte of handicap? Dan helpt misschien een scootmobiel als middel voor vervoer. Een medewerker (consulent) kijkt samen met u naar uw situatie. Soms past daar een scootmobiel bij. Voor de scootmobiel betaalt u een eigen bijdrage

Aanpassing woning

Er zijn aanpassingen aan uw woning die u helpen om langer veilig thuis te kunnen wonen. Bijvoorbeeld met een traplift of een aanpassing aan de badkamer, keuken. Onze Wmo-consulent kijkt wat voor u mogelijk is.

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig? Bijvoorbeeld bed- of toiletverhogers of krukken. Vraag dan aan uw zorgverzekeraar naar leveranciers en aanbieders die deze hulpmiddelen verhuren of verkopen. Ook helpen soms gewone hulpmiddelen u om veilig te wonen. Zoals een thermostaatkraan of een handgreep bij de douche. Wij verwachten dat u die hulpmiddelen zelf koopt.